Ķemeros svinīgi atklās renovētos grupu dzīvokļus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 27.februārī atklas renovēto grupu dzīvokļus Ķemeros, Dūņu ceļā 2, portālu «Apollo» informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ķemeros, Dūņu ceļā 2, personām ar garīga rakstura traucējumiem vienkopus ir pieejams plašs pakalpojumu klāsts, kas ietver grupu dzīvokļus, dienas centru un specializētās darbnīcas, tādējādi vienuviet ir nodrošinātas gan brīvā laika pavadīšanas iespējas, gan darba prasmju apguve, gan mājvieta.

Renovētā ēka Dūņu ceļā nodota ekspluatācijā pagājušā gada decembrī, un līdz ar to no pielāgotajām telpām cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem varēja pārcelties uz jaunām un ērtām telpām, kur ir nodrošināti kvalitatīvi sadzīves apstākļi. Katram ir sava individuāla labiekārtota istabiņa, kurā ir gulta, skapis, krēsls, galds, lielais istabas apgaismojums un apgaismojums pie gultas. Telpu renovācijas izmaksas 442862,15 eiro apjomā tika segtas no Jūrmalas pilsētas domes budžeta.

Pieciem grupu dzīvokļa iemītniekiem ir viena kopēja virtuve un ēdamtelpa, kas aprīkota ar nepieciešamajām mēbelēm un sadzīves tehniku - elektriskajām plītīm un cepeškrāsnīm, ledusskapjiem, tvaika nosūcējiem, ūdens vārāmajām ierīcēm. Ir ierīkota veļas mazgāšanas telpa, nodarbību un brīvā laika pavadīšanai paredzētās telpas, kā arī atsevišķi kabineti projekta vadītājai un sociālajam darbiniekam un atpūtas telpa aprūpētājām.

Grupu dzīvoklis ir pastāvīgās uzturēšanās mītne, kurā personas ar garīgās attīstības traucējumiem profesionāļu vadībā apgūst patstāvīgās dzīves iemaņas. Grupu dzīvoklis nodrošina mājokli un atbalstu sociālo problēmu risināšanā cilvēkiem, kuriem ir grūtības dzīvot patstāvīgi, bet nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādē. Sadzīves prasmes viņiem palīdz apgūt sociālais darbinieks un aprūpētājas. Viens no grupu dzīvokļa darbības mērķiem ir panākt, lai cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem var uzsākt patstāvīgu dzīvi.

Pašvaldībā veiksmīgi turpinās Eiropas Sociālā fonda projekts «Grupu dzīvokļa pakalpojuma izveide un nodrošināšana Jūrmalā». Pakalpojuma sniegšana tiek nodrošināta nepārtraukti - 24 stundas diennaktī. Pakalpojums paredzēts 22 personām ar garīga rakstura veselības traucējumiem Pakalpojuma sniegšanu 100% apmērā finansē Eiropas Sociālais fonds, un tā kopējais finansējums ir 116373,04 EUR.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu