Brīdina, ka nekavējoties jāuzlabo ļoti sliktā stāvoklī esošie tilti (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Janitors, CC BY-SA 2.0

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) aicina valdību, kā arī Satiksmes un Finanšu ministrijas nekavējoties rast risinājumu valsts autoceļu tiltu tehniskā stāvokļa uzlabošanai, pārtraucot pakļaut riskam tūkstošus pasažieru, kuri ikdienā pārvietojas pāri šiem ļoti sliktā stāvoklī esošajiem tiltiem. 

Pēc VAS «Latvijas Valsts ceļi» 20.februārī Latvijas autoceļiem veltītajā konferencē sniedza tiltu tehniskā stāvokļa novērtējumu, kurā atklājās līdz šim īstenotās politikas rezultāti, kuri attaisno kritisku Latvijas autoceļu tiltu stāvokli – no 943 valsts autoceļu tiltiem 41% jeb 383 tilti ir sliktā stāvoklī – uz aptuveni 100 no tiem būtu jāierobežo satiksme. Taču, 16% jeb 148 tilti ir ļoti sliktā stāvoklī, un uz tiem satiksme būtu nekavējoties jāslēdz.

«Ikdienā, pārvietojoties ar savu personīgo vai sabiedrisko transporta līdzekli, mēs visdrīzāk nedomājam, ka brauciens pāri kādam no Latvijas tiltiem varētu būt braucējam pēdējais, jo tilts vienkārši var sabrukt. Tieši tāpēc konferences laikā prezentētie fakti par valsts aprūpē esošo tiltu stāvokli mūsu biedrībai, kuras biedri ik dienas pārvadā vairākus simtus tūkstošu pasažieru, uzņemoties atbildību par to, lai viņi sveiki un veseli laikus nokļūtu galapunktos, ir jo īpaši šokējoši,» stāsta Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents Pēteris Salkazanovs.

LPPA uzskata, ka atklātībā nonākušie fakti liecina par neefektīvu politiku, kuru līdz šim īstenojusi valsts. Ceļu infrastruktūras un autoceļu tiltu tehniskajai kvalitātei ik gadu tiek izlietota nesamērīgi maza summa, kas novedusi līdz pašreizējai situācijai – satiksme uz daudziem tiltiem ir braucēju dzīvībai bīstama. Tāpēc valdība un atbildīgās iestādes tiek aicinātas ar steigu rīkoties, lai nebūtu jāpiedzīvo vēl kādu traģēdiju.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu