Melbārdis: Kādus tik <i>sūdus</i> neesam taisījuši, bet Prūsis mūs «salauza» (60)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš aizvadītās nedēļas nogalē kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu kļuva par olimpiskajiem vicečempioniem, intervijā portālam «Apollo» norāda, ka ir gatavs vēl vienam olimpiskajam ciklam, ja vien komandā un sporta veida vadībā nebūs būtisku izmaiņu.

Pēc atgriešanās no Sočiem Oskars pārsteidza ar paziņojumu, ka šīs, iespējams, viņam bijušas pēdējās olimpiskās spēles karjerā, tomēr aptuveni 36 stundas vēlāk pilots atzīst, ka tajā brīdī pār viņu valdījušas emocijas.

«Tobrīd apsvēru, vai es vēlreiz gribētu piedzīvotu tādu sezonu, kāda bija šī. Ļoti daudz ir nācies ziedot savu privāto dzīvi, neesmu varējis veltīt laiku saviem tuviniekiem un draugiem,» skaidro Melbārdis.

«Bet, ja man šodien pasaka, ka lielākā daļa komandas, federācijas darbinieki un sponsori paliek, tad ar abām rokām esmu par. Turpretī, ja izjūk kāds posms, piemēram, mainās treneri un ir jāpierod pie viņu darba metodēm, tad... Es zinu, kā Sandis [Prūsis] mūs ir «salauzis» un ko panācis astoņu gadu laikā, jo īpaši, pēdējo četru sezonu laikā.»

«Kādā ziņā «salauzis»? Ak, kādus tik sūdus neesam taisījuši, ko normālam sportistam nevajadzētu darīt. Tagad sezonas laikā reizēm pasēdi, paskaties un saproti, kā gan čaļi ir izmainījušies. Kādi viņi savulaik bija p...i attiecībā pret treniņu darbu un citām lietām, bet kādi ir tagad.»

«Vienīgais, ko vēlos - nav ko kautrēties vai kaunēties, ja mēs gatavojamies uz nākamo Olimpiādi, tad mēs braucam vinnēt. Uzskatu, ka ar pašreizējo kolektīvu tas nav neiespējami,» uzsver 26 gadus vecais Oskars.

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt pilnu interviju ar Soču olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju Oskaru Melbārdi.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu