Parādījusies jauna tendence auto apzagšanā (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: katerha, CC BY-SA 2.0

Februārī parādījusies jauna tendence auto apzagšanā – zagļu mērķis ir rezerves riteņi, kas izvietoti uz automašīnu aizmugurējām durvīm. Kā portālam «Apollo» pastāstīja apdrošināšanas sabiedrības «ERGO» komunikācijas vadītāja Inese Kronberga, pēdējās divās nedēļās saņemti jau pieci apdrošināšanas atlīdzības pieteikumi par šādām zādzībām.

«Izmantojot piemērotu atslēgu un rīkojoties ļoti uzmanīgi, rezerves ritenis noņemams, pat neiedarbinot signalizāciju. Vienā no gadījumiem zādzības fakts atklāts tikai nejauši, jo zagļi bija uzlikuši atpakaļ vāku rezerves riteņa bagāžniekam. Nav zināms, cik ilgi šoferis vadījis auto, nemaz nenojaušot, ka rezerves riteņa nav. Tāpēc, lai nebūtu jāpiedzīvo nepatīkams pārsteigums brīdī, kad nepieciešams mainīt bojātu riepu, iesakām šoferiem, pirms doties ceļā, apsekot auto un pārliecināties, ka viss ir savās vietās, tajā skaitā rezerves ritenis,» norāda «ERGO» atlīdzību regulēšanas nodaļas vadītājs Ivars Vismanis.

Visos zādzības gadījumos rezerves riteņu zādzības gadījumos cietuši «Toyota RAV4» automašīnu īpašnieki. Vidējā summa, kas par šiem gadījumiem izmaksāta apdrošināšanas atlīdzībās, ir ap 1000 eiro.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu