Iedzīvotāji neatbalsta ideju par obligātu centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešā daļa (35%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par to, ka 12.klašu skolēniem būtu jākārto obligātais centralizētais eksāmens fizikā vai ķīmijā (14% - noteikti jā; 21% - drīzāk jā), informēja Laura Vendele, «TNS Latvia» mārketinga vadītāja.

Salīdzinoši biežāk starp idejas atbalstītājiem ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, vīrieši, vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši augstiem ienākumiem. To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, februārī veiktais pētījums.

Vairāk nekā puse (54%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta ideju par obligātu centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā 12.klašu skolēniem (29% - drīzāk nē; 25% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp idejas neatbalstītājiem ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, sievietes, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem.

Desmitajai daļai (11%) iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa par šo tēmu.

Jau ziņojām, ka izskatot valdībā Izglītības attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.gadam, bijušais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) rosināja centralizēto eksāmenu sarakstu papildināt ar vēl vienu eksāmenu.

Patlaban vidusskolēniem ir jākārto četri centralizētie eksāmeni - latviešu valodā, matemātikā, svešvalodā un vienā izvēles priekšmetā. Ministrs rosināja šo sarakstu papildināt ar vēl vienu izvēles eksāmenu ar nosacījumu, ka tas būs vai nu fizikā, vai ķīmijā. Valdība šādu ministra priekšlikumu atbalstīja.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu