Straujuma atbalsta prēmiju piešķiršanu par katru olimpisko medaļu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) neiebilst pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu piešķirt naudas prēmiju par katru izcīnīto medaļu olimpiskajās spēlēs. 

Straujumas preses sekretārs Andis Blinds aģentūrai LETA pastāstīja, ka valdības vadītāja atbalsta ideju par prēmijas piešķiršanu par katru no olimpiskajās spēlēs izcīnītajām medaļām.

Taču premjerministre atgādina, ka 5. martā notiks Latvijas Nacionālā sporta padomes sēde, kurā plānots lemt par prēmiju piešķiršanu olimpiešiem un uzklausīt arī Latvijas Olimpiskās komitejas piedāvājumu.

Jau ziņots, ka IZM rosinās mainīt Ministru kabineta (MK) noteikumus, lai olimpiādes sportistiem piešķirtu prēmijas par katru no saņemtajām medaļām, vakar Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja IZM Sporta departamenta direktora vietnieks Edgars Severs.

Tādējādi būtu iespējams panākt, ka Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici saņemtu prēmijas par abām izcīnītajām bronzas medaļām. Krīzes laikā tika ieviests princips, ka prēmija tiek piešķirta tikai par vienu augstāko sasniegumu. Šo situāciju tiks rosināts mainīt, norādīja Severs un IZM Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

Plānots arī rosināt veikt grozījumus Sporta likumā, un pašlaik notiek federāciju aptauja par iespējamajiem grozījumiem.

Kā ziņots, aizvadītās Ziemas olimpiskās spēles bija veiksmīgākās Latvijas vēsturē, jo tika izcīnītas četras medaļas - divas sudraba un divas bronzas.

Vispirms par cēlmetālu parūpējās Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, tiekot pie bronzas, bet nedaudz vēlāk to pašu paveica kamaniņu stafetes komanda ar Elīzu Tīrumu, Mārtiņu Rubeni un Šiciem sastāvā. Olimpisko spēļu turpinājumā par vicečempionu tika kronēts skeletonists Martins Dukurs, bet Latvijas bobsleja četrinieks, pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, pēdējā Soču olimpisko spēļu dienā izcīnīja sudraba godalgu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu