Dziedātāja Šakira atklāj skolu nabadzīgiem bērniem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Popmūzikas dziedātāja Šakira pirmdien dzimtajā Kolumbijā atklājusi skolu, kurā mācīsies gandrīz 2000 bērnu no nabadzīgām ģimenēm.

Jaunā skola atrodas Kolumbijas pilsētā Kartahenā. Tā ir sestā skola, ko Šakira atvērusi par pašas dibinātā fonda līdzekļiem.

7700 kvadrātmetru plašajā teritorijā izvietots bērnudārzs un skola ar bibliotēku, laboratoriju un sporta zāli.

«Redzot, kā piepildījies šis sapnis, manī mostas prieks. Tas no mums prasīja daudz pūļu, bet tagad kļuvis par īstenību,» teica 37 gadus vecā dziedātāja. «Izglītība ir vienīgais veids, kā panākt vienlīdzību un saraut nabadzības važas.»

Skolas izveidošana izmaksāja 7,8 miljonus ASV dolāru (5,6 miljonus eiro). Par pašvaldības līdzekļiem tika izbūvēti ceļi, kas ved uz izglītības iestādi. Pirmās mācību stundas jaunajā skolā notika pirmdien.

1997.gadā Šakira dibināja «Pies Descalzos» fondu, kas nodēvēts par godu viņas trešajam albumam. Organizācija atvērusi skolas Bogotā, Šakiras dzimtajā pilsētā Barrankiljā, Kibdo, kā arī Kartahenā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu