Kāds laiks gaidāms ceturtdien? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra noslīdējusi nedaudz zem 0 grādiem. Neilgi pirms pulksten 6 rītā gaisa temperatūra bija no -3...-4 grādiem Latvijas austrumos un jūras piekrastē, līdz +1 grādam valsts centrālajos rajonos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem, pūtīs lēns dienvidaustrumu, dienvidu vējš.

Gaisa temperatūra būs +2...+5 grādi. Rīgā diena paies bez nokrišņiem, gaiss iesils līdz +4...+5 grādiem.

Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka šorīt braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši. Kurzemē atsevišķos rajonos migla ar redzamību 800 – 1000 metri. Brauktuves sausas.

Uz grantētajiem autoceļiem pavasara šķīdoņa laikā, ceļa pamatnei nevienmērīgi atkūstot un pārmitrinoties, to nestspēja būtiski samazinās. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, lielākajā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam, uzstādot kopējās faktiskās masas ierobežojošās ceļa zīmes (pārsvarā 10 tonnas).

Ierobežojumi kravas autotransportam tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Autopārvadātāji tiek aicināti rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem un ievērot tos, jo ceļu sakārtošanu varēs veikt tikai tad, kad to konstrukcija būs apžuvusi.

Īpašas atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Šo satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē Latvijas Valsts ceļu nodaļas sadarbībā ar Valsts policiju.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu