LU izveidots Baltijā pirmais grantu Biznesa ideju fonds studentiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

26. februārī, piedaloties Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Latvijas Universitātes (LU) rektoram Mārcim Auziņam un uzņēmējiem, svinīgi tika prezentēts LU Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) Biznesa inkubatora Biznesa ideju fonds. Tā ieceres autors un mecenāts ir LU goda biedrs un latviešu izcelsmes ASV uzņēmējs Džons Medveckis, kas fondam apsolījis piešķirt līdz 100 tūkst. ASV dolāru lielu starta kapitālu, apsolot likt dolāru pret katru Latvijas uzņēmēju ziedoto dolāru.

www.fonds.lv

„Džona Medvecka unikālā iecere un ziedojums ļaus LU EVF Biznesa inkubatoram izveidot Baltijā pirmo grantu Biznesa ideju fondu studentiem, lai atbalstītu topošos un jaunos uzņēmējus. Šī iniciatīva apliecina ne tikai mecenāta dāsnumu, bet arī plašo, paša uzņēmējdarbībā gūto sapratni par to, ka atbalsta vērta ir katra laba, pat sākumā šķietami traka ideja, kas nākotnē var kļūt par izcilu biznesa projektu,” sacīja LU rektors prof. Mārcis Auziņš.

Klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar Biznesa inkubatorā jau realizētajiem jauno uzņēmēju projektiem - „Flash you and me”, GreyNut.com un Takeashot.lv, kuru attīstību nākotnē varētu atbalstīt jaunizveidotais Biznesa ideju fonds.

LU Biznesa inkubators, kas darbojas EVF paspārnē, būs pirmais, kuram būs šāda veida fonds, kas pavērs iespēju finansēt jaunos uzņēmējus. Līdz šim jaunie uzņēmēji finansējumu varēja saņemt tikai no ārējiem avotiem. „Lai šī iecere pilnībā realizētos, mums nepieciešams arī citu uzņēmēju finansiālais atbalsts un arī ticība jauno uzņēmēju spēkiem un ideju dzīvotspējai. Latvijai nepieciešami jauni darba devēji, nevis tikai darba ņēmēji,” uzsver LU EVF Biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns.

LU Biznesa inkubators, kas atrodas Aspazijas bulvārī 5, sekmīgi darbojas jau otro gadu, sniedzot bezmaksas konsultācijas un atbalstu studentiem, uzsākot pirmos soļus uzņēmējdarbībā. Plānots, ka Biznesa ideju fonda finansējums tiks piešķirts Biznesa inkubatora dalībniekiem, lai testētu jauno biznesa ideju tirgū vai līdzfinansētu jau nopietnus biznesa projektus, kas apliecinājuši savu dzīvotspēju. Pieteikties konkursam uz finansējuma saņemšanu varēs reizi ceturksnī. Katru iesniegto pieteikumu izvērtēs nopietna komisija - uzņēmēji. Līdztekus finansējumam jaunie uzņēmēji saņems ar mentora u.c. pieredzējušu uzņēmēju atbalstu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu