Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Masļeņica ir krāšņi svētki, ko pareizticīgie līksmi svin septiņu dienu garumā pirms lielā gavēņa. Galvenais ēdiens un svētku simbols ir pankūkas – siltas saules iemiesojums.

Manā ģimenē viens no pavasara vēstnešiem ir Masļeņicas svētki. Kad visa ģimene satiekas vienkopus un cep gardās plānās pankūkas, kas vēlāk tiek pildītas ar dažādiem pildījumiem. Īsta pankūku izēšanās nedēļās garumā.

Plāno pankūku pildījums ir jūsu tiešā fantāzija un pašu vēlmes. Šoreiz meistaroju pankūku sainīšus, kas labi noderēs gan šajos svētkos kā neparasts pankūku noformēšanas veids, gan kādos citos svētkos vai ikdienas maltītei kā sātīga uzkoda vai pusdienas. Pati cepu pankūkas reti, jo neesmu miltu produktu piekritēja, bet kā saka krievi: “Редко, но метко!».

* Mērvienība, ko izmantoju receptē ir 200 ml stikla glāze un pankūkas diametrs ir 23 cm. Sainīšu saturēšanai būs nepieciešami diezgan gari sīpollociņi, vai zaļie maurloki.

Lai labi sanāk un labi garšo!

Plānajām pankūkām

  1. Kviešu milti 1,5 glāzes
  2. Olas 2 gab.
  3. Piens 2 glāzes
  4. Cukurs un jūras sāls (pēc garšas)
  5. Eļļa (cepšanai)

Saldo pankūku pildījumam

  1. Banāns
  2. Kanēlis
  3. Pūdercukurs
  4. Karameļu mērce

Sāļo pankūku pildījumam

  1. Maltā gaļa 200 g
  2. Sīpols 1 gab.
  3. Ķiploks 4 zobiņi
  4. Jūras sāls un malti pipari (pēc garšas)
  5. Holandes siers 200 g
  6. Vārīta ola 1 gab.
  7. Vārīts burkāns 1 gab.
  8. Sīpollociņi 1 bunte

Plāno pankūku pagatavošana

  1. Lielā bļodā sakuļ olas līdz viendabīgais masai.
  2. Iesijā miltus, cukuru un sāli, visu sakuļ līdz viendabīgai masai.
  3. Nepārtraukti maisot, pamazām pievieno pienu un maisa līdz izveidojas šķidra pankūku masa. Ja visu pienu pievienos vienā piegājienā, var gadīties, ka milti neizšķīdīs, tādēļ svarīgi šķidrumu liet lēnām un pakāpeniski.
  4. Sakarsē pannu, apslaka ar eļļu un ar zupas kausiņu lej uz pannas pankūku mīklu, ātri grozot izlīdzina mīklu pa pannas malām.
  5. Kad pankūka no vienas puses apcepusies ar koka vai silikona lāpstiņu apgriež otrādāk. Pankūkai jāsanāk ļoti plānai.
  6. Aptuveni sanāk 17 plānas pankūkas.

Pankūku sainītis ar gaļas pildījumu

  1. Sasilda pannu, liek iekšā gaļu, sīpolus un ķiplokus. Ja gaļa ir liesāka pievieno nedaudz sviesta. Visu apcep līdz gaļa ir viegli abrūninājusies.
  2. Kad gaļa ir izcepusies pieber sāli un piparus pēc garšas.
  3. Sainīša veidošana: Pankūkas vidū liek 2 ēdamkarotes gaļas pildījuma, ja vēlas uzber sieru.
  4. Pankūku veido sainītī un aizsien ar zaļo lociņu. Dara to maigi, jo lociņš var pārtrūkt.
  5. Pasniedz siltu ar krējumu pēc izvēles.

Pankūku sainītis ar siera salātiem

  1. Novāra olu un burkānu. Visu atdzesē, nomizo un sarīvē.
  2. Sarīvē Holandes sieru. Pievieno klāt burkāniem un olai.
  3. Pievieno ķiploku, dabīgo jogurtu, vai majonēzi. Visu sajauc viendabīga masā.
  4. Sainīša veidošana: Pankūkas vidū liek 2 ēdamkarotes siera salātu.
  5. Pankūku veido sainītī un aizsien ar zaļo lociņu. Dara to maigi, jo lociņš var pārtrūkt.
  6. Pasniedz siltu ar krējumu pēc izvēles.

Pildītas pankūkas ar banāniem

  1. Nomizo un sagriež mazākās daļās banānu. Liek iekšā pankūkā, apber ar kanēli.
  2. Visu ietin, vēlreiz apcep un aplej ar karameļu mērci.
  3. Ja vēlas paber ar pūdercukuru.
  4. Pasniedz siltu.
Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu