Uzliesmo ar «Positivus» festivālu saistīta krāpniecība; organizatori vēršas policijā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artis Leinišs/LETA

Šogad ar jaunu sparu uzliesmojusi ar «Positivus» festivāla biļetēm saistīta krāpniecība, portālu «Apollo» informēja «Positivus Music» sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Igolniece.

Festivāla organizatori brīdina, ka liela krāpnieku aktivitāte ir arī sociālo tīklu kontos, kas ar viltotu biļešu tirdzniecību un izspēli mēģina pievilināt cilvēkus, kā arī izkrāpj norēķinu karšu datus. Par šiem gadījumiem ir iesniegts ziņojums Valsts policijā.

«Lūdzam nekādā gadījumā neievadīt savu kredītkartes informāciju un nepirkt biļetes par šķietami vilinošu cenu no neuzticamiem avotiem. Par šiem krāpniecības gadījumiem ir iesniegts ziņojums Valsts policijā, ar kuru sastrādāsimies arī nākotnē,» stāsta «Positivus» festivāla organizatots Ģirts Majors.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis uzsver, ka šāda krāpnieku shēma ir visai izplatīta - krāpnieki interneta vidē salīdzinoši bieži mēdz izteikt piedāvājumus, kuri ir tik labi, ka grūti no tiem atteikties. Pārsvarā krāpnieki piedāvā preces vai pakalpojumus par neticami zemām cenām, iespēju iegūt kaut ko par baltu velti vai vienkārši - iespēju nopelnīt, neko nedarot. Šādās krāpšanas shēmās, interneta lietotājam izrādot interesi, krāpnieks parasti pastāsta par nosacījumiem, kas ir jāizpilda pirms labuma saņemšanas. Parasti tiek pieprasīta nauda, bankas dati vai cita svarīga informācija, kuru krāpnieki vēlāk izmanto savā labā.

«Aicinām iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt visus apstākļus pirms iesaistīšanās jebkādos finansiālos darījumos. Ja rodas aizdomas par krāpnieciskām darbībām, tad nekādā gadījumā šādos darījumos neiesaistīties un nekavējoties par tiem ziņot policijai. Savukārt, ja pakalpojuma sniedzējs pieprasa norēķinu karšu vai internetbankas datus, tos nekādā gadījumā nedot, jo krāpnieki vēlāk šos datus var izmantot, lai iztukšotu kontu,» brīdina Gudermanis.

Festivāla organizatori sociālajā vietnē «Twitter» ir konstatējuši viltus kontu ar vārdu @POSITIVUS2014, kurā tiek izplatīta nepatiesa informācija par iespēju iegūt festivāla ieejas biļetes, turklāt tiek izsūtītas e-pasta vēstules ar mērķi uzzināt bankas maksājumu karšu rekvizītus.

Tāpat festivāla organizatori brīdina, ka interneta vietnes, festivālam tuvojoties, būs pārpludinātas ar piedāvājumiem, kur biļetes par «vilinošu» cenu piedāvās privātpersonas. Diemžēl liela daļa no tām festivālā izrādīsies viltotas un nederīgas. Ja apmeklētāji nevēlas sev sabojāt festivāla apmeklējumu, organizatori iesaka biļetes šādā veidā nepirkt. Visbiežāk nederīgo biļešu tirgotāji cilvēkiem piedāvā ārzemju biļešu sistēmās iegādātas Positivus festivāla biļetes, kuras vairumā gadījumu pirktas ar viltotu kredītkaršu datiem. Biļetes, kuras iegādātas ar viltotu kredītkaršu datiem, drīz pēc pirkuma izdarīšanas tiek atzītas par nederīgām un to kodi anulēti, līdz ar to pie ieejas festivālā šis ieejas kods tiks atzīts par neizmantojamu.

«Positivus» festivāls 2014. gadā Salacgrīvā norisināsies jau astoto reizi.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu