Porziņģis: Mans mērķis ir spēlēt NBA (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas jaunā talanta Kristapa Porziņģa mērķis ir kādudien spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), sarunā ar «FIBA Europe» mājaslapu izteicās pats latvietis. 

18 gadus vecais Porziņģis pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Seviljas «Cajasol». Šīs sezonas 19 spēlēs viņš caurmērā laukumā pavadītajās 13 minūtēs guvis 5,2 punktus un izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas.

«Spānijā jūtos labi. Šeit ierados, kad man bija 15 gadi,» atklāja Porziņģis. «Esmu iemācījies valodu, un viss nu šķiet vieglāk.»

Viņš atzina, ka pirms dažiem gadiem sportistam bija divas izvēles iespējas - pievienoties Latvijas flagmanim «VEF Rīga» vai doties uz Spāniju.

«Rīgas komandā es būtu trenējies arī U-18 izlases galvenā trenera vadībā. Taču izvēlējos Spāniju, un pagaidām viss ir kārtībā,» pauda Porziņģis, kurš aizvadītajā vasarā piedzīvoja debiju kādā no Latvijas izlasēm, palīdzot U-18 valstsvienībai savās mājās notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīt ceturto vietu.

«Man ļoti patika spēlēt šajā izlasē. Komandas biedri un treneri bija lieliski, taču turnīrs nebeidzās tā, kā bijām gaidījuši. Tomēr kopumā tā bija lieliska pieredze,» uzskata jaunais basketbolists, kurš bija viens no U-18 izlases līderiem. «Latvijas treneri atšķiras no spāņu kolēģiem, tāpēc no abām pusēm var iemācīties kaut ko jaunu.»

Latvietis atzina, ka ir gatavs pievienoties arī Latvijas U-20 valstsvienībai, kas jūlijā aizvadīs Eiropas čempionātu. Kā zināms, pērn šī vecuma izlase izcīnīja sudraba godalgas.

«Mans mērķis ir tikt draftētam NBA un kādudien šajā līgā arī spēlēt. Domāju, tas ir katra mērķis,» atklāja Porziņģis. «Man vienkārši ir jāturpina smagi strādāt, un panākumi būs.»

Basketbolists piebilda, ka arī ar Latvijas izlasi viņš vēlētos tikt pie medaļām kādā no turnīriem. «Zelts būtu lielisks sasniegums, taču to izcīnīt ir ļoti grūti.»

Jau vēstīts, ka Porziņģis tika nosaukts par iepriekšējā gada Latvijas basketbola cerību.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu