Vienojas turpināt Panamas kanāla paplašināšanas darbus (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Konsorcijs «Grupo Unidos por el Canal» (GUPC), kuru vada Spānijas celtniecības kompānija «Sacyr», piektdien paziņoja, ka panācis vienošanos, lai atrisinātu nesaskaņas par Panamas kanāla paplašināšanas darbu finansēšanu.

Panamas kanāla paplašināšanas darbu īstenošanu vairākkārt kavējušas nesaskaņas par neparedzēto izmaksu finansēšanu.

GUPC piektdien pavēstīja, ka pēc pārrunām ar Panamas kanāla pārvaldi panākta galīgā vienošanās, kas šim projektam nodrošinās līdzfinansējumu, kamēr tiek gaidīts arbitrāžas tiesas lēmums, kas nodos galīgo atbildību par neparedzēto izmaksu uzņemšanos.

Kā ziņots, februāra sākumā GUPC paziņoja par Panamas kanāla paplašināšanas darbu apturēšanu, vēloties, lai Panama samaksā 1,6 miljardus dolāru neparedzētās izmaksās.

Konsorcijs apgalvo, ka izmaksas ir pieaugušas, jo Panamas kanāla pārvalde sniegusi celtniekiem nepareizu informāciju par reģiona ģeoloģiju.

Kanāla paplašināšanas kopējās izmaksas tiek lēstas ap 5,2 miljardiem dolāru, ieskaitot ar GUPC noslēgto līgumu par darbu veikšanu 3,2 miljardu dolāru apmērā.

Panamas kanāla paplašināšana sākās 2009.gadā, un to bija paredzēts pabeigt šogad, bet pēc pirmajām nesaskaņām GUPC un kanāla pārvaldes starpā par cementa kvalitāti projekts tika pagarināts līdz 2015.gadam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu