Tomičs otro nedēļu pēc kārtas kļuvis par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra Top 16 posma astotās spēļu kārtas vērtīgāko basketbolistu nosaukts Spānijas kluba «FC Barcelona» horvātu centrs Ante Tomičs, kuram šāds gods ticis jau otro nedēļu pēc kārtas.

Aizvadītajā kārtā «Barcelona» izbraukumā ar 89:84 ceturtdien pieveica Turcijas klubu Stambulas «Anadolu Efes».

Šajā mačā Tomičs izcēlās ar 26 punktiem, realizējot 11 no 16 divpunktu metieniem. Tāpat viņš iemeta četrus no pieciem soda metieniem. Horvāta rēķinā arī 15 atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 40 efektivitātes punktiem.

Rādītāji gūtajos punktos, izcīnītajās bumbās zem groziem un nopelnītajos efektivitātes punktos ir viņa Eirolīgas karjeras rekordi.

Nedēļas otrā vērtīgākā spēlētāja gods ticis Derikam Braunam no Krievijas komandas Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ». Šīs nedēļas dramatiskā zaudējumā pret krievu lielklubu Maskavas CSKA (93:94) basketbolists guva 23 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un iekrāja pa trim rezultatīvām piespēlēm un pārtvertajām bumbām. Šāds sniegums viņam ļāva tikt pie 29 efektivitātes punktiem.

Tikmēr trešo vietu ar 28 efektivitātes punktiem vērtīgāko basketbolistu sarakstā šonedēļ dala Bo Makkalebs no Turcijas kluba Stambulas «Fenerbahce Ulker» un Spānijas komandas «Barcelona» līderis Huans Karloss Navarro.

Makkalebs iepriekšējā kārtā guva 20 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles un izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus. Tikmēr Navaro guva 17 punktus, veica 11 rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs bumbas zem groziem un septiņas reizes izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu.

Pirmo piecinieku savukārt noslēdz Džeimss Gists no Grieķijas vienības Atēnu «Panathinaikos», kura rēķinā 21 punkts, deviņas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Šāds sniegums viņam deva 27 efektivitātes punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu