Jaunumi tiem, kuri interesējas par jogu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sheba_Also, CC BY-NC-SA 2.0

Šodien, 3.martā darbu uzsāk jauns jogas portāls [s:47346], informēja redaktore Kristīne Somere

Yogi.lv ir platforma visiem, kas mīl jogu. Tiem, kas ir ceļā. Tiem, kas ir savas īstās patiesības meklējumos. Tiem, kas vēl mācās un tiem, kas ar savam zināšanām jau dalās.

Portāla redaktore Kristīne Somere: «Joga nav vienas dienas aplikācija, ko ielādēt viedtālrunī un aizmirst. Joga ir patstāvīgs, intensīvs, prieka, mīlestības un laimes pilns darbs ar sevi, ik brīdi, ik minūti. Joga, mūsuprāt, nav fizkultūra jeb skaista ķermeņa iegūšanas process. Joga ir pati dzīve. Joga ir viss, kas notiek mūsos, ar mums un mums apkārt. Joga ir sevis meklēšana. Katra doma, ko domājam, katra darbība, ko veicam, ir mūsu jogas prakse. Un nereti mums pietrūkst atbalsta, lai mūsu prakse sniegtu pozitīvu, kvalitatīvu rezultātu. Tieši tāpēc mēs rakstīsim par visu, kas ir svarīgs ķermenim un prātam, lai atbalstītu un iedvesmotu visus, kas ir ceļā uz jogu, uz jauniem mērķiem un sasniegumiem.»

Ar ko šis portāls atšķirsies no citiem?

Pirmkārt, ar to, ka materiālus tajā veidos tie, kas mīl jogu. Tie, kas ar jogu nodarbojas paši, tie kam joga ir dzīvesveids un mīlestība.

Otrkārt, portālā tiks apkopota informācija par visiem jogas veidiem, atzariem, skolām, novirzieniem un to skolotājiem. Portāla veidotājs Rolands Bleks: «Mūsu mērķis ir radīt vietu, kur satiktos visi, kas mīl jogu. Gan tie, kas savu ceļu vēl tikai uzsāk, gan tie, kas ar jogu jau nodarbojas. Mēs pievērsīsimies visiem jogas atzariem un novirzieniem, neizceļot kādu konkrēti. Pastāv ļoti daudz mītu par jogu. Daudzi uzskata, ka joga ir sarežģīti vingrinājumi, kuru laikā ķermenis ieņem neiedomājamas pozas, citi, ka joga ir reliģija, citi, ka joga ir tikai jaunajiem un tievajiem. Mēs vēlamies kliedēt maldīgos priekšstatus un radīt vietu, kur katrs varēs atrast savām interesēm un vajadzībām atbilstošu informāciju. Centīsimies arī apkopot informāciju par dažādiem jogas notikumiem, lai cilvēki zinātu, ka jogas pasākumi, nodarbības notiek ne tikai galvaspilsētā, bet visā Latvijā.»

Treškārt, portālā publicēties varēs ikviens jogas skolotājs, jogas praktizētājs, jogas speciālists, jogas interesents, respektīvi, jebkurš, kurš nevar savu dzīvi iedomāties bez jogas. Portāla mērķis ir apvienot dažādu jogas skolu praktizētājus, gan skolotājus, gan viņu skolniekus vienkopus. Lai parādītu sevi, dalītos ar informāciju, uzzinātu un pats svarīgākais cits no cita smeltos iedvesmu praksei.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu