SIA «Bioinvest» iegādājusies atkritumu apsaimniekošanas nozares līderi «L&T» (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmums «Bioinvest» iegādājies 100% kapitāla daļu Latvijas atkritumu apsaimniekošanas nozares līdera «L&T» no Somijas sadzīves un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas un profesionālās tīrīšanas uzņēmuma «Lassila&Tikanoja», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja SIA «Bioinvest» pārstāvis Toms Briedis.

Saskaņā ar noslēgto darījuma līgumu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma «L&T» pirkšanas un pārdošanas darījumu starp «Bioinvest» un «Lassila&Tikanoja» plānots noslēgt viena mēneša laikā, skaidroja Briedis.

«Bioinvest» plāno pabeigt darījumu divu nedēļu laikā, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja SIA «Bioinvest» valdes loceklis Guntars Kokarevičs. Viņš arī atklāja, ka, kamēr darījums nav noslēgts, vēl nav lemts par to, kāds būs pašreizējā SIA «L&T» direktora Reiņa Cepļa amats uzņēmumā.

Kā vēstīts, iepriekš izskanēja versija, ka VPG varētu pārņemt konkurentu un šīs nozares līderi SIA «L&T», neoficiāli tika minēts, ka darījuma summa varētu būt ap 14 miljoniem eiro.

«Šis lēmums bija pārdomāts un plānots, par nākotnes plāniem mums vēl grūti runāt, jo šobrīd prioritāte ir darījuma noslēgšana,» komentēja Kokarevičs.

Par to, kā tas ietekmēs atkritumu apsaimniekošanas nozari kopumā, Kokarevičs vēl nedomā, bet priecājas par valsts nacionālā kapitāla izaugsmi, ko sekmējis arī šis darījums.

Darījuma summa netiek atklāta.

SIA «L&T» stratēģija ir peļņu nesošs uzņēmums, biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja «Lassila&Tikanoja» pārstāvis Timo Leinonens.

«Latvijas atkritumu un vides sakārtošanas jomā šobrīd norisinās lielas pārmaiņas, un mūsu uzņēmums uzskata, ka šis nav īstais laiks, lai investētu Latvijas tirgū, - prātīgākais bija pārdot uzņēmumu vietējā tirgus spēlētājiem,» sacīja Leinonens.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā atkritumu apsaimniekotāja SIA «Zaļā josta» iegādājās citu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu «Vides pakalpojumu grupa», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Zaļās jostas» valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

«Vides pakalpojumu grupas» vienīgā īpašniece pirms darījuma bija SIA «Bioinvest», kas savukārt tagad iegādājusies nozares līderi «L&T». SIA «Bioinvest» 90% pastarpināti pieder Guntaram Kokorevičam, bet 10% - ekspremjera Andra Šķēles ģimenei ar partneriem.

SIA «Bioinvest» 2012.gadā strādājis bez apgrozījuma, uzņēmuma zaudējumi bijuši 40 181 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» dati. Uzņēmums dibināts 2003.gadā. Īpašnieki ir SIA «Vides investīcijas» (90%) un SIA «Enerģijas risinājumi» (10%).

«Lassila&Tikanoja» specializējas vides pārvaldībā, kā arī īpašumu un rūpniecisko objektu apsaimniekošanā. Uzņēmums strādā Somijā, Zviedrijā, Latvijā un Krievijā. Koncerna apgrozījums 2009.gadā sasniedza 582 miljonus eiro (407,4 miljonus latu).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu