Policijai «neparasts atradums» Sarkandaugavas kapos (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Adam Selwood, CC licence

Rīgas Pašvaldības policija šajās brīvdienās, veicot «legālo» narkotiku tirdzniecības vietu regulāro apsekošanu izņēma 168 iepakojumus ar nezināmas izcelsmes augu maisījumiem, portāls «Apollo» uzzināja policijā.

Svētdien, 2.martā, apsekojot teritoriju, kur iepriekš manītas aizdomīgas personas, kas, iespējams, saistītas ar «legālo» narkotiku izplatīšanu, Sarkandaugavas kapos, atkritumu urnā pašvaldības policijas darbinieki atrada plastikāta maisu ar nezināmas izcelsmes augu maisījumu. Iepakojumā bija aptuveni 250 grami augu maisījuma.

Sestdien, 1.martā, pašvaldības policijas kājinieku patruļas uzmanību Dzirnavu ielā piesaistīja kāds vīrietis. Veicot aizdomīgās personas datu pārbaudi, policisti konstatēja, ka persona ir izsludināta policijas meklēšanā un pie vīrieša atradās 114 iepakojumi ar nezināmas izcelsmes augu maisījumiem, kā arī nauda, vairāk kā 1800 eiro. Persona nogādāta Valsts policijā turpmākai apstākļu noskaidrošanai.

Tajā pašā dienā Marijas ielā policijas darbinieki sastapa kādu jaunieti, kurš acīmredzami bija apreibinājies, atradās, iespējams, narkotisko vielu reibumā. Kā noskaidrojās, jaunietis bija nepilngadīgs un viņam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība. Uz notikuma vietu izsauktie Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi pieņēma lēmumu nepilngadīgo personu hospitalizēt.

Kopš 2013.gada 1.oktobra līdz šī gada martam Rīgas Pašvaldības policijas rīcībā ir informācija par 60 «legālo» narkotiku tirdzniecības vietām, no kurām šobrīd darbojas 39. Policija ir konstatējusi vienu augu maisījumu tirdzniecības gadījumu no automašīnas un vienu tirdzniecības gadījums uz ielas.

Tirdzniecības objekti apsekoti pavisam 2000 reizes, izņemti 11344 dažāda apjoma iepakojumi, konstatēti 1083 dažādi administratīvie pārkāpumi un aizdomās par atrašanos narkotisko vielu reibumā aizturētas 97 personas.

RPP ietvaros uzsāktas pavisam 446 administratīvā pārkāpuma lietas. Par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktajām drošuma prasībām neatbilstošu preču vai pakalpojumu ievietošanu tirgū, to piedāvāšanu vai pārdošanu uzsāktas 59 administratīvā pārkāpuma lietas.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu