Pagājušajā nedēļā Latvijā fiksēti vairāki gājputnu atgriešanās rekordi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

 Pagājušās nedēļas laikā ir fiksēti vairāki putnu pavasara migrācijas rekordi - agrākie putnu sugu novērošanas gadījumi Latvijā, liecina Latvijas Ornitoloģijas biedrības apkopotā informācija.

Pagājušajā pirmdienā, 24.februārī, Salaspils novadā manīti vairāki baltvēderi, kas ir agrākais šīs sugas putnu novērojums Latvija. Pēc tam šie putni manīti arī vakar, 2.martā, jau Carnikavas novadā. Salaspils novadā virs Doles salas zivju dīķiem pirms nedēļas arī novērotas divas pļavu čipstes.

27.februārī Engures novada Bērzciemā redzētas sāmsalas pīles, bet Nīcas novadā šajā pašā dienā manīts īsknābja zosu bars.

Savukārt piektdien, 28.februārī, Ventspils novadā redzētas baltvaigu zosis.

Jau ziņots, ka neierasti siltās ziemas un agrā pavasara dēļ gājputni šogad Latvijā atgriežas agrāk nekā citus gadus. Gājputnu migrācija novērota jau februāra sākumā. Latvijā atgriezušās jau aptuveni 19 gājputnu sugas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu