Pasniegtas «Zelta avenes» balvas aizvadītā gada sliktākajām filmām (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien pasniegtas «Zelta avenes» balvas aizvadītā gada sliktākajām kinolentēm, kuru vidū dominēja lielbudžeta zinātniskās fantastikas filma «After Earth» («Atgriešanās uz Zemes») un komēdija «Movie 43».

Lai arī visvairāk «Zelta avenes» nomināciju bija piešķirts aktierim un režisoram Adamam Sandleram, viņš mājās devās tukšām rokām. «Atgriešanās uz Zemes», kurā galveno lomu spēlē Vils Smits un viņa dēls Džeidens, saņēma trīs apbalvojumus. Džeidens tika atzīts par gada sliktāko aktieri, bet Smits - par briesmīgāko otrā plāna aktieri. Turklāt viņi abi vēl saņēma «Zelta aveni» par sliktāko ekrāna duetu.

Lai arī filmas uzņemšana izmaksāja 130 miljonus ASV dolāru (94 miljonus eiro), tās kases ieņēmumi ASV un Kanādā bija tikai 60 miljoni dolāru (43,5 miljoni eiro). Savukārt skeču filma «Movie 43» saņēma «Zelta aveni» kā gada sliktākā filma, kā arī par sliktāko scenāriju un režiju.

Atšķirībā no prestižajām, zeltītajām «Oskara» statuetēm «Zelta avenes» ir golfa bumbiņas lieluma avenes, kas nopūstas ar zelta krāsu. To vērtība ir aptuveni pieci dolāri (3,6 eiro).

Ceremonija kā vienmēr norisinājās dienu pirms svinīgās ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas, kurā šogad triumfēja vēsturiskā drāma «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā»).

2014.gada «Zelta avenes» balvu ieguvēju saraksts:

Sliktākā filma - «Movie 43»;

Sliktākais aktieris - Džeidens Smits («After Earth»);

Sliktākā «aktrise» - Tailers Perijs («A Madea Christmas»);

Sliktākais otrā plāna aktieris - Vils Smits («After Earth»);

Sliktākā otrā plāna aktrise - Kima Kardašjana («Temptation: Confessions of a Marriage Counselor»);

Sliktākais ekrāna duets - Vils un Džeidens Smiti («After Earth»);

Sliktākais priekšstāsts, jauns ekranizējums, plaģiāts vai turpinājums - «The lone Ranger»;

Sliktākais režisors - Elizabete Benksa, Stīvens Brils, Stīvs Karrs, Rastijs Kandīfs, Džeimss Dafijs, Grifins Dans, Pīters Farelijs, Patriks Forsbergs, Vils Greiems, Džeimss Gans, Bobs Odenkirks, Brets Retners un Džonatans Tulekens («Movie 43»);

Sliktākais scenārijs - «Movie 43».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu