Arhitektūras gada balvai iesniegti 55 darbi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Nupat beidzies mēnesi ilgais termiņš darbu iesniegšanai Latvijas Arhitektūras gada balvai. Konkursa nacionālā žūrija ir sākusi darbu vērtēšanu, lai jau aprīlī nominētu konkursa pusfinālistus. Pavisam iesniegti 55 darbi, gandrīz tikpat, cik pirms gada (58), portālu «Apollo» informēja Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Ķibilds.

www.arhitektura2014.lv

Lielākā izmaiņa Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursā šogad ir atgriešanās pie darbu dalīšanas kategorijās. Ir trīs kategorijas: Objekti (būves vai citi būvniecības procesā tapuši objekti), Vīzijas (nerealizēti projekti vai ieceres) un Procesi (darbi, kas saistīti ar arhitektūru, bet kas nav definējami kā būvniecības rezultātā tapuši objekti - piemēram, grāmatas, izstādes, izglītojoši vai mediju projekti un tml.)

Visvairāk darbu, kā jau bija paredzams, iesniegti kategorijā Objekti - 39. Kategorijā Vīzijas - 10, Procesos - 6. Kategorija Objekti sīkāk iedalīta 6 apakškategorijās: Publiskās ēkas (16 darbi), Dzīvojamās ēkas (4), Savrupmājas (2), Pārbūve un restaurācija (9), Interjeri (3) un Vides objekti (5).

Tik plašs kategoriju spektrs ļāvis konkursam pieteikt visdažādākos darbus - gan nacionāla mēroga kultūras būves, gan studentu diplomdarbus un pat vienu TV raidījumu.

Saskaņā ar nolikumu nacionālajai žūrijai līdz aprīļa vidum jāizvēlas konkursa pusfinālisti. Žūrijai ir tiesības no katras kategorijas vai apakškategorijas pusfinālam izvirzīt vairākus darbus, vai arī neizvirzīt nevienu. Pusfināla darbi maijā tiks eksponēti Latvijas arhitektūras labāko darbu izstādē (t.sk., Muzeju nakts ietvaros), un par tiem tiks veidoti dokumentāli video stāsti. Tāpat nacionālajai žūrijai ir jāizvēlas rekomendējošs finālistu saraksts, ko pārskatīs un pēc tam tālāk vērtēs otra - starptautiskā žūrija. No finālistiem tiks izvēlēti 2014.gada laureāti - Latvijas Arhitektūras gada balvas ieguvēji. Viens no tiem iegūs galveno - Latvijas Arhitektūras Lielo gada balvu. Apbalvošanas ceremonija notiks 16.maijā.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir centrālais notikums Latvijas arhitektūrā, un to jau 19 gadu pēc kārtas organizē Latvijas Arhitektu savienība. Šā gada konkursa kuratori ir iepriekšējās Lielās gada balvas ieguvēji Linda Krūmiņa un Miķelis Putrāms (MADE arhitekti).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu