Ukraiņiem ar Krievijas pasēm Maskava jau gatavo «siltu vietiņu» Tālajos Austrumos (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Maskavas varasiestādes jau plāno, kā ukraiņus, kas pieņēmuši Krievijas pilsonību, varētu pārvietot uz Tālajiem Austrumiem, no kurienes pastāvīgi aizplūst pašas Krievijas iedzīvotāji.

Ar šādu ideju nācis klajā Krievijas Tālo Austrumu attīstības ministrs Aleksandrs Galuška, sarunājoties ar žurnālistiem Krasnojarskas ekonomiskā foruma laikā.

«Tas ir racionāls priekšlikums. Ministrijā ekspertu diskusiju laikā šādi varianti tikuši izskatīti vēl ilgi pirms notikumiem, kas šobrīd norisinās Ukrainā,» atzinis Galušaka.

Viņš piebildis, ka pirms 1917.gada revolūcijas izceļotāji no Ukrainas esot veidojuši 52% no Krievijas Tālo Austrumu reģiona iedzīvotājiem.

«Acīmredzams pluss Ukrainas iedzīvotāju piesaistīšanai ir tas, ka Tuvajos Austrumos parādīsies ļaudis ar tādu pašu identitāti, jo nav valodas, mentālo un kultūras barjeru,» paskaidrojis ministrs.

Viņaprāt, Tālajiem Austrumiem jāattīstās apsteidzošā tempā, piesaistot vērienīgas investīcijas. Taču to traucējot darbaspēka trūkums.

Tikmēr Krievijas Valsts Domē reģistrēti jau vairāki likumprojekti par Krievijas pilsonības piešķiršanu atvieglotā kārtībā Ukrainas pilsoņiem.

Dokumentā, kuru 24.februārī iesniedzis liberāldemokrātu pārstāvis Iļja Drozdovs, atklāti teikts, ka Ukrainas politisko krīzi nepieciešams izmantot Krievijas demogrāfisko problēmu risināšanai.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu