Slavenais sportists Pistoriuss neatzīst savu vainu draudzenes slepkavībā (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Savas draudzenes slepkavībā apsūdzētais Dienvidāfrikas protēžu skrējējs Oskars Pistoriuss pirmdien tiesas sēdē Pretorijā neatzina savu vainu, bet prokuratūra paziņoja, ka pērn Valentīna dienā Pistoriuss modeli Rēvu Stēnkampu nošāva «nelikumīgi un apzināti».

27 gadus vecais Pistoriuss, kam notiesāšanas gadījumā var draudēt mūža ieslodzījums, savu vainu neatzina arī trīs citās ar Stēnkampas slepkavību nesaistītās apsūdzībās par ieroča izmantošanu.

Ziemeļgautengas Augstajā tiesā, kur Pistoriuss ieradās melnā uzvalkā ar kaklasaiti un izskatījās nervozs, prāva plānota līdz 20.martam, lai gan tā varētu arī notikt ilgāk.

Savā runā Pistoriuss atzinās, ka ir nogalinājis Stēnkampu, bet noliedza tīšu slepkavību. «Mums bija mīlestības pilnas attiecības,» Pistoriusa vārdā teica viņa advokāts Kenijs Oldveidžs.

Tiesas zālē atradās arī Stēnkempas māte Džūna, kas kopš meitas nāves nav ar Pistoriusu tikusies klātienē. «Es vēlos paskatīties uz Oskaru, patiešām ieskatīties viņam acīs un pati saskatīt tajās patiesību par to, ko viņš nodarīja Rēvai,» pirms prāvas sacīja jaunās sievietes māte.

Tiesas zālē atradās arī Pistoriusa brālis Karls, māsa Aimē un vairāki citi ģimenes locekļi. Ar Stēnkampas ģimeni viņi nesarunājās.

Prokuratūra prāvā gatavojas paļauties uz kaimiņu liecībām, ka no Pistoriusa mājas bija dzirdami kliedzieni, kā arī telefonu sarunu ierakstiem, kas apliecina, ka pāra starpā bija nesaskaņas.

Protēžu skrējējs tiek apsūdzēts arī divās citās epizodēs par apšaudēm - vienreiz viņš šāvis caur braucošas automašīnas lūku, bet otrreiz izšāvis ļaužu pilnā restorānā Johannesburgā. Prokuratūra uzstāj, ka tas apliecina viņa bezatbildīgo izturēšanos ar ieročiem. Viņš tiek apsūdzēts arī par nelikumīgas munīcijas glabāšanu.

Prokuratūra prāvā ir pieteikusi 107 lieciniekus, tostarp vairākas viņa bijušās draudzenes.

Vienlaikus prokuratūra ir atzinusi, ka ballistikas testi apliecina, ka Stēnkampas nošaušanas laikā Pistoriusam varētu būt nebijušas kāju protēzes, kas būtu pretrunā galvenajam prokuratūras argumentam par iepriekšēju nodomu.

Pistoriuss tiek apsūdzēts iepriekš plānotā savas draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas slepkavībā, kas notikusi 2013.gada 14.februāra rītā viņa mājās Pretorijā.

Pistoriuss apgalvo, ka kļūdaini noturējis 29 gadus veco Stēnkampu par kramplauzi un tāpēc viņu nošāvis caur aizslēgtām tualetes durvīm. Stēnkampa tika atrasta mirusi Pistoriusa mājoklī ar trim šautām brūcēm galvā, elkonī un gūžā.

Ar Pistoriusu Stēnkampa draudzējās divus mēnešus un mitinājās skrējēja mājā valsts galvaspilsētā Pretorijā.

2012.gada vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paralimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu