Situācija Krimā ļoti nopietna (358)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Situācija Krimā ir ļoti nopietna, pirmdienas vakarā telekanālam «Ukraina» atzinis jaunieceltais Ukrainas prezidenta pastāvīgais pārstāvis Krimā Sergejs Kuņicins.

«Paldies Dievam, tas vēl nav karš, bet varu teikt, ka es pats te faktiski atrodos nelegālā stāvoklī. Ukrainai Krimā palikuši vairs tikai bruņotie spēki, visas pārējās institūcijas ir zaudētas,» viņš stāstījis.

«Faktiski esam zaudējuši Iekšlietu ministriju, Ukrainas Drošības dienestu, robežapsardzes spēku pārvaldi - visās institūcijas sēž kaut kādi cilvēki. Piemēram, Drošības dienesta virsnieki uzrakstījuši raportus un atstājuši telpas. Viņu vietā ierodas vai nu kaut kādi nezināmi cilvēki, vai arī tie, kuri mūs nodevuši,» piebildis Kuņicins.

Vienlaikus viņš paudis pārliecību, ka ukraiņiem ir pamats lepoties ar saviem karavīriem.

«Vienīgā valsts struktūra, kas mums šobrīd palikusi, ir armija. Mazos garnizonus viņi pārņēmuši, bet neviens lielais garnizons vēl nav padevies. Būtībā tā ir okupācija. Visas mūsu karaspēka daļas ir bloķētas. Mums jānoņem cepure šo cilvēku priekšā, jo viņi aizstāv savu dzimteni,» sacījis Ukrainas prezidenta pastāvīgais pārstāvis.

Komentāri (358)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu