Skolēnus aicina piedalīties starptautiskajā matemātikas konkursā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

20.martā starptautiskā konkursa «Ķengurs» ietvaros, Latvijas skolēni kopa ar skolēniem visā pasaulē sacentīsies matemātikas zināšanās, informēja biedrība «Spilgtie jaunieši».

«Ķengurs» - tas ir masveida starptautiskais matemātikas konkurss-spēle ar devīzi «Matemātika visiem». 20.martā Latvijas skolēni kopa ar skolēniem visā pasaulē sacentīsies matemātikas zināšanās. Bez iepriekšējas atlases piedalīties konkursā var visi vidusskolu 2.-12. klašu studējošie. Uzdevumi būs gan krievu gan latviešu valodā.

Pieteikumus dalībai konkursā lūdzam sūtiet uz e-pastu kengurs@isma.lv līdz š.g. 15.martam.

Konkursa dzimtene ir Austrālija. Tā īstenošanas ideja pieder slavenajam Austrālijas matemātiķim un pedagogam Piteram Holloranam.

Konkursa galvenais mērķis ir padarīt matemātiku par pievilcīgāku, interesantāku un, galu galā, pieejamāku maksimālam studējošo skaitam. Šo mērķi atbalstīja ļoti daudzi pedagogu aprindu pārstāvji no daudzām valstīm, bet galvenais, tā patika pašiem dalībniekiem. Konkurss ātri izplatījās visā pasaulē.

Šajā gadā konkurss «Ķengurs» notiek jau astoto reizi! Par šā konkursa pirmatklājējiem Rīgā 2006. gadā kļuva vidusskolas ISMA «Premjers» skolēni. 2013. gadā pie «ķenguriem» pievienojas 17 Latvijas skolu skolēni - pavisam 1297 skolēnu.

No 2014. gada konkursa Latvijas orgkomiteja, biedrības «Spilgtie jaunieši» aizgādībā, kļuva par asociācijas Le Kangouron sans fronties (Ķengurs bez robežām) pilnvērtīgiem dalībniekiem. Šodien asociācijā ietilpst aptuveni 50 Eiropas, Āzija un Amerikas valstis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu