Ukrainas karavīri Sevastopolē manījuši zemūdens diversantus (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sevastopoles Strēļu līcī, kur ir dislocēti Ukrainas karaflotes kuģi, otrdienas rītā Ukrainas karaflotes jūrnieki pamanījuši aptuveni 20 zemūdens diversantus, vēsta ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz informētu militāro avotu Sevastopolē.

Zemūdens diversanti jeb «kaujas peldētāji» dažas minūtes, nevairoties no tā, ka var tikt pamanīti, parādījušies virs ūdens, bet tad pazuduši.

Šādu darbību mērķis, acīmredzot, bijusi psiholoģiskā spiediena vēršana pret Ukrainas karaflotes kuģu jūrniekiem, norādīja aģentūras sarunbiedrs.

Kopumā nakts uz otrdienu Ukrainas bruņoto spēku bāzēs Krimā pagājusi mierīgi.

Tiesa gan, Sevastopolē ekstrēmistisko sabiedrisko organizāciju pārstāvji, pielietojot dažādus priekšmetus, divas reizes neveiksmīgi mēģinājuši pārkļūt pāri žogam Ukrainas jūras spēku pavēlniecības teritorijā.

Turklāt pirmdien vakarā pie flotes štāba galvenās ieejas piketētāji sākuši būvēt kaut ko līdzīgu barikādēm, izmantojot dēļus un riepas. Piketētāji cenšas pārliecināt Ukrainas karaflotes jūrniekus, lai viņi zvēr uzticību Krimai un Sevastopolei.

Kā zināms, jau vairākas dienas Krimā Krievijas karavīri izvērsuši psiholoģisko spiedienu pret Ukrainas karavīriem - krievi uzstājīgi pieprasa ukraiņiem brīvprātīgi nodot ieročus viņu kontrolē, kā arī pāriet dienēt it kā šobrīd veidojamajos Krimas jūras spēkos, kas atradīšoties par nodevību no amata atstādinātā bijušā Ukrainas jūras spēku komandiera Denisa Berezovska pakļautībā

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu