Medijus pāršalc ziņa par Janukoviča nāvi (175)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Otrdienas rīta pamatīgas jukas Krievijas un Ukrainas medijos izraisīja ziņa par Ukrainas gāztā prezidenta Viktora Janukoviča nāvi. Aculiecinieki ziņoja, ka Janukovičs ar sirdstrieku ticis nogādāts kāda Rostovas pie Donas slimnīcā, kur viņš pēc stundas miris.

Pirmais, kurš šo vēsti izplatīja bija aktīvists Mihaels Lebeds. Atsaucoties uz telefonsarunu ar kādu draugu no Rostovas Kardioloģijas centra, viņš savā «Facebook» profilā ierakstīja: «Jaņika [Janukovičs] ar sirdslēkmi tur tika ievests 3.martā ap pulksten 11 naktī, kur viņš pēc stundas nomira.»

Vairāki Ukrainas mediji nekavējoties sazinājās ar aktīvistu, lai noskaidrotu, ka viņa «Facebook» konts nav ticis uzlauzts. Aktīvists apstiprināja viņiem sava ieraksta autentiskumu.

Rostovas izdevumam «Bloknot» arī izdevās sazināties ar attiecīgās slimnīcas mediķiem, kuri gan informāciju par gāztā Ukrainas prezidenta nāvi nevarēja apstiprināt. «Tāda pacienta ar vārdu Viktors Janukovičš mums nav un viņš pie mums arī nekad nav ārstējies,» žurnālistiem atbildēja slimnīcas pārstāvis.

Ziņa par Janukoviča nāvi ļoti ātri izplatījās arī sociālajos tīklos, taču ne visi tai uzreiz noticēja. Kāda komentētāja, piemēram, rakstīja, ka izskanējusī informācija nevarot būt taisnība, jo Janukovičam neesot sirds. Cits komentētājs pauda, ka pat nāve vairs nepacels Janukoviča reitingu, vairāki citi pieļāva iespēju, ka Kremlis Janukovičam mazliet «piepalīdzējis». «Priekš kam Putinam čemodāns bez roktura?» lakoniski jautā kāds sociālo tīklu lietotājs.

Viltus ziņas par politiķu nāvi gan nav nekāds retums. Savdabīgs rekordists šajā ziņā ir bijušais Padomju Savienības vadītājs Mihaels Gorbačovs, kurš pagājušā gada laikā vien ticis trīs reizes «noglabāts».

Komentāri (175)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu