Iesaka uzņēmējiem apsvērt iespēju iegādāties elektromobiļus (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Elektromobiļu iegādei pieejamais Eiropas Savienības fondu atbalsts ir pietiekami liels, lai daudziem uzņēmējiem būtu vērts apsvērt iespēju iegādāties tieši elektromobiļus, intervijā «Rietumu Radio» sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Vienas automašīnas iegādei iespējams saņemt pat 18 000 eiro lielu atbalstu, kā rezultātā domes atbalstītā iecere Liepājas Pašvaldības policijas vajadzībām iegādāties trīs elektromobiļus pilsētas budžetā dos lielu ietaupījumu.

«Arī uzņēmējiem ir iespēja saņemt atbalstu, un domāju, ka tiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar piegādes pakalpojumiem, taksometra vai pasta pakalpojumiem un kuriem nobraukums vienā dienā sasniedz vairākus simtus kilometru, ir vērts parēķināt, un tā varētu būt pietiekami saprātīga investīcija, kas dod iespēju samazināt pakalpojumu izmaksas,» sacīja Sesks.

Viņš atturējās nosaukt precīzu datumu, kad Liepājas Pašvaldības policijas rīcībā varētu nonākt ar elektrību darbinātas automašīnas, jo par to iegādi būs jārīko arī konkurss, taču tas varētu notikt arī tuvākā gada laikā.

Jau ziņots, ka Liepājas dome nolēmusi konceptuāli atbalstīt elektroautomobiļu iegādi Liepājas Pašvaldības policijas vajadzībām un divu publiski pieejamu uzlādes staciju izveidošanu pilsētā.

Šīs ieceres pašvaldība plāno īstenot projektā «Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā Liepāja». Dome atbalstījusi projekta ideju sagatavošanu un iesniegšanu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātajā konkursā. Paredzamās kopējās projekta izmaksas ir 223 158 eiro, tostarp 118 100 eiro pašvaldība cer piesaistīt no Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta, bet 105 058 eiro segs pati.

Par pašvaldības līdzfinansējuma un priekšfinansējuma piešķiršanu vēl jāpieņem atsevišķs domes lēmums.

Projekta pieteikums jāiesniedz Vides investīciju fondā līdz 14.martam.

Atbilstoši nolikuma prasībām jāiesniedz divi projekta pieteikumi. Liepājas Pašvaldības policija iesniegs pieteikumu par trīs elektroautomobiļu iegādi, bet Liepājas pilsētas pašvaldība - pieteikumu par divu publiski pieejamu uzlādes staciju Tirgus ielā 22 un Rožu ielā 11 izveidi.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu