Pasaules bagātākie cilvēki pirmdien zaudējuši 44,4 miljardus dolāru (105)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Telstar Logistics, CC BY-NC 2.0

Pasaules 300 bagātākie cilvēki pirmdien kopumā zaudējuši 44,4 miljardus ASV dolāru (32,2 miljardus eiro) saistībā ar akciju cenu kritumu un Krievijas rubļa vērtības samazināšanos, ko izraisījis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Dienas vislielākie zaudētāji bijuši Genādijs Timčenko un Leonīds Mihelsons, kuru bagātība kopumā saruka par 3,2 miljardiem dolāru pēc tam, kad dabasgāzes kompānijas «Novatek» akciju cena samazinājās par gandrīz 18%, liecina ziņu aģentūras «Bloomberg» veidotā «Bloomberg Billionaire Index» dati.

«Bloomberg» vēsta, ka visi šajā sarakstā iekļautie krievu un ukraiņu miljardieri zaudējuši naudu, dienas laikā to bagātībai kopumā sarūkot par 12,8 miljardiem dolāru.

Krievijas vadošās tērauda kompānijas NĻMK vadītājs Vladimirs Ļisins pirmdien zaudējis 1,2 miljardus dolāru, uzņēmuma akciju vērtībai samazinoties par 7,1%.

Tikmēr naftas kompānijas «Lukoil» prezidenta Vagita Aļekperova bagātība samazinājusies par 960 miljoniem dolāru, bet Ukrainas bagātākā cilvēka Rinata Ahmetova turība sarukusi par gandrīz 700 miljoniem dolāru.

Kā ziņots, Maskavas fondu tirgus indekss MICEX pirmdien nokritās par 11%, reģistrējot straujāko kritumu kopš 2008.gada novembra, bet otrs galvenais Krievijas biržas indekss RTS zaudējis 12% vērtības.

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu