Bridžita Džounsa atgriežas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Ikviens ir dzirdējis par Bridžitu Džounsu – lielisku piemēru katrai sievietei, kura sapņo iegūt ideālu figūru, atmest kaitīgos ieradumus un beidzot satikt savu sapņu vīrieti.

Bridžita ir izdomāta persona, kuru Helēna Fīldinga radījusi Londonas laikraksta Independent populārajai sieviešu slejai. Taču ārkārtīgi sirsnīgais, ar dzirkstošu humoru piesātinātais stāstījums par Bridžitas Džounsas aizkustinošajiem piedzīvojumiem mīlas frontē ir padarījis grāmatu fenomenāli slavenu visā pasaulē, bet pašu varoni – par patiesu draudzeni miljoniem sieviešu.

2001. gadā Bridžitas Džounsas dienasgrāmata piedzīvoja spilgtu un pārliecinošu ekranizāciju. Filmas panākumi iedvesmoja režisorus nekavēties ar otrās daļas uzņemšanu 2004. gadā, un šobrīd Bridžita Džounsa ir kļuvusi par tēlu, kuras gaitām cilvēki seko līdzi visos kontinentos. Dzīve tik bieži piespēlē situācijas, kurās neviļus jādomā – kā šobrīd rīkotos jaukā un drosmīgā Džounsa?

Grāmata pasludināta par Lielbritānijas gada grāmatu, un tās autore nominēta Amerikas Rakstnieku ģildes, BAFTA un žurnāla Evening Standard balvai par labāko scenāriju. Galvenās lomas atveidotāja Renē Zelvēgere vairākkārt nominēta Kino Akadēmijas, Golden Globe Awards un BAFTA labākās aktrises titulam par tēlojumu filmā Bridžitas Džounsas dienasgrāmata un Bridžita Džounsa 2. Saprāta robeža.

Pasaules bestselleru autore turpina iesākto – Lielbritānijā jau iznācis trešais romāns par slavenās Bridžitas Džounsas piedzīvojumiem.

Drīzumā tas ir sagaidāms arī Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu