Atklās pavasara sezonu ar raidījuma «Te!» jaunākajām epizodēm (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. martā LTV 1 sāks demonstrēt jau ceturto Latvijas jaunatklāšanas raidījuma «Te!» sezonu. Pirmās «Te!» epizodes vienojošā tēma ir mīlestība. Māra Kampernova Rīgā atklās vietas, kur mīlnieki viens otram atstājuši sienu gleznojumus, freskas, skulptūras un ieskrāpējumus. Pauls Timrots centīsies iemīlēt Alūksni, bet Dace Grimze – Vecpiebalgā ražotu porcelānu. Savukārt Gustavs Terzens un Marta Selecka kopā ar dendrologu Andri Grīnbergu Talsu apkaimē izzinās Latvijas dižkokus, «Apollo» informēja Eva Mežīte.

«Te!» šosezon būs atjaunināts formāts un daudzpusīgāks saturs. To veidos četras divpadsmit minūšu īsfilmas – «Te! Dara», «Te! Vietējie», «Te! Tests» un «Te! Pilsētā», un līdzšinējo sešu epizožu vietā būs astoņas.

Dace Grimze un Māris Olte «Te! Dara» iedvesmas stāstos jaunatklās latviešu amata prasmi un pašus darītājus – cilvēkus ar vīziju, mērķiem un idejām. Ar idejām, kas ilgus gadus «nestāv plauktā», bet tiek īstenotas. Līdzi ņemot bērnus, draugus un ekspertus viņi meklēs labākos ģimenes tūrisma punktus Latvijā. Pauls Timrots «Te! Tests» tematiskajā sadaļā sev ierastajā neatkarīgā eksperta stilā ravēs Latvijas tūrisma nezāles. Šoreiz viņš tām nolēmis meklēt risinājumus, katrā pilsētā piesaistot atbildīgos vietējos speciālistus.

Māras Kampernovas aicinājums būs izcelt urbānās pērles, tur satiktos cilvēkus un vērtības. Viņa ceturtajā sezonā ies tālāk par Rīgu, pētot arī tuvākās pilsētas. Sekojot Māras tematiskajai sadaļai «Te! Pilsētā», skatītāji varēs uzzināt, ko līdz ar tradicionālajām tūrisma takām pilsētas piedāvā alternatīviem ceļotājiem.

Marta Selecka un Gustavs Terzens pirmo reizi pilnībā vadīs savu tematisko sadaļu «Te! Vietējie», atklājot Latvijas ļaužu iedvesmas stāstus, nozīmīgas vietas un notikumus.

Jaunā kvalitātē turpināsies arī raidījuma grābekļa slēpšana Latvijas plašumos. Lielu atsaucību guvusī spēle dažkārt arī transformēsies 3D jeb būs telpiski iestrādāta vidē. Latvijas apceļotāju iesūtītās bildes fotokolāžas veidā tiks iekļautas raidījumā un izplatītas sociālajos tīklos.

Raidījuma mērķis ir veicināt Latvijas apceļošanu visās gada sezonās un apzināt vietējās vērtības, vietas, notikumus un cilvēkus.

Raidījumu LTV 1 ekrānos varēs redzēt katru ceturtdienu plkst. 21:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā plkst. 11:00. Visas raidījuma epizodes varēs skatīties arī VFS Films mājas lapā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu