Jūrmalas dome par 127 000 eiro iegādāsies četrus auto, arī luksusa klases auto (94)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jūrmalas pilsētas dome par 127 000 eiro iegādāsies četras jaunas automašīnas, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, Jūrmalas dome no SIA «Moller Auto Latvia» iegādāsies četras «Volkswagen» (VW) automašīnas - «VW Passat» un daudzfunkcionālu «VW Sharan», apvidus auto «VW Tiguan», kā arī lielu luksusa klases sedanu «VW Phaeton».

«VW Phaeton» pašvaldība esot izvēlējusies kā lētāko no luksusa klases automašīnām, kurām ir līdzīgi parametri. Automašīna Jūrmalas pilsētas domei nepieciešama reprezentatīvām vajadzībām, jo Jūrmalā bieži viesojas ārvalstu vēstnieki, tiek uzņemtas augsta līmeņa amatpersonas, skaidroja Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elita Cepurīte. Šis automobilis izvēlēts arī augstas drošības, stabilitātes un salona ietilpības dēļ lietošanai daudzveidīgas vides apstākļos.

Cepurīte noraidīja iespēju, ka kāds no automobiļiem būtu paredzēts konkrētas amatpersonas lietošanai. «Automašīnas netiek piesaistītas nevienai struktūrvienībai, vadītājam vai darbiniekam. To izmantošana plānota atbilstoši iepriekš pieteiktām vajadzībām un maršrutiem,» skaidroja pašvaldības pārstāve.

Jau ziņots, ka automašīnas pašvaldība nolēmusi iegādāties, lai atjaunotu pašvaldības autoparku. Tā kā pilsētas teritorija sniedzas vairāk nekā 30 kilometru garumā un pašvaldības struktūras un iestādes ir izvietotas visā pilsētā, Jūrmalas pašvaldība funkciju nodrošināšanai izmanto dienesta automašīnas.

Pašvaldības autoparks esot samērā nolietots - patlaban vairākām automašīnām nobraukums pārsniedz 200 000 un 250 000 kilometru. Ir automašīnas, kurām regulāri nepieciešams remonts, arī caurrūsējušas. Ja gadās neplānoti remontdarbi, šo transportu izmantot nav iespējams, tāpēc šogad plānots atjaunot pašvaldības autoparku, nomainot sliktā tehniskā stāvoklī esošas automašīnas, iepriekš skaidroja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālisti.

Viena no vecajām automašīnām jau ir atdota līzinga kompānijai, trīs sliktā tehniskā stāvoklī esošās automašīnas plānots pārdot izsolē, un vēl vienu atdos līzinga kompānijai šā gada martā. Kopumā piecas automašīnas, ko pārdos izsolē un nodos līzinga kompānijai, plānots aizstāt ar četrām jaunām. Līdzekļus, ko iegūs, pārdodot izsolē, plānots izmantot iemaksām jaunu auto iegādei.

Galvenās funkcijas, kur tiek lietotas pašvaldības automašīnas, ir pludmales uzturēšanas un kontroles pārraudzība, mežu uzturēšanas pārraudzība, koku vērtēšanas komisijas vajadzībām, ielu uzturēšanas pārraudzībai, izglītības un sociālo un citu funkciju nodrošināšanai, kā arī dodoties uz izstādēm ārvalstīs, kur kūrortpilsēta piedalās ar saviem stendiem un informatīvajiem materiāliem, ārvalstu komandējumiem.

Tā kā Jūrmalā bieži viesojas ārvalstu vēstnieki, tiek uzņemtas ārvalstu delegācijas, tostarp augsta līmeņa amatpersonas, dienesta automašīnas tiek izmantotas arī reprezentācijas vajadzībām.

Jūrmalas pilsētas domē šobrīd tiek ieviesta jauna transporta līdzekļu izmantošanas kārtība dienesta vajadzībām, līdz ar to esošās un iegādātās automašīnas nebūs piesaistītas nevienai struktūrvienībai. To izmantošana plānota atbilstoši iepriekš pieteiktiem maršrutiem un noslodzei, lai iespēju robežās būtu iespējams apvienot maršrutus un racionālāk izmantot transportu. Automašīnu izmantošanu koordinē domes Saimniecības nodaļa.

Pašvaldības autotransports tiek turēts domes garāžās, domes ēkas pagalmā.

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu