Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Lietuvā aizliedz Larsa fon Trīra jauno filmu «Nimfonāne» (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lietuvas filmu klasifikācijas padome, kas lemj par kinofilmu vecuma cenzu piešķiršanu, ir nolēmusi  jaunāko skandalozā dāņu režisora Larsa fon Trīra filmu «Nimfomāne» («Mymphomaniac») klasificēt kā pornogrāfiju. 

Līdz ar padomes lēmumu un saskaņā ar valsts likumdošanu šīs filmas izrādīšana Lietuvas kinoteātros ir aizliegta. Filmas izplatītājs 4.martā rīkoja seansu Lietuvas medijiem un citiem viesiem, un pēc seansa no skatītājiem tika saņemts atbalsts par apelācijas iesniegšanu filmu padomei par cita vecuma cenza piešķiršanu, lai to varētu demonstrēt kinoteātros. «Nimfomāne» ar panākumiem izrādīta Berlīnes kinofestivālā, kā arī regulārā repertuārā to demonstrē Dānijā, Francijā, Zviedrijā un virknē Eiropas valstu. Igaunijā, kur filmas vecuma cenzs ir 14+ un 16+ (attiecīgi personām no 14 gadu vecuma un 16 gadu vecuma), «Nimfomānes» abas daļas pirmizrādi piedzīvoja jau janvārī.

«Nimfomāne» ir provokatīvā režisora Larsa fon Trīra («Dejotāja tumsā», «Šķeļot viļņus», Dogvila», «Antikrists», «Melanholija» u.c.) jaunākā filma. «Nimfomānes» stāstu režisors ietvēris divās daļās un astoņās nodaļās. Titullomu filmā izpilda Šarlote Geinsbūra, kura piedalījusies divos iepriekšējos Larsa fon Trīra darbos («Antikrists» un «Melahnolija»). Jaunajā lentē viņas ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Uma Tūrmane, Vilems Defo un citi. Seksuāli atklātā filma Latvijā tiek izplatīta ar vecuma cenzu 18+ (personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu). Pirmā filmas daļa uz ekrāniem iznāk 7.martā, bet otrā daļa tiek demonstrēta no 21.marta.

Filmas «Nimfomāne» reklāmas rullītis ar subtitriem latviski (18+):

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu