Āboltiņa: Nav tā, ka politiķi būtu nobijušies (215)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (V), runājot par elektrības tirgus atvēršanas atlikšanu, negrib piekrist, ka politiķi būtu nobijušies no protesta akcijām vai lēmums pieņemts saistībā ar to, ka tuvojas vēlēšanas.

Āboltiņa sarunā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Rīta Panorāma» norādīja, ka politiķi nav nobijušies, lai gan par provokācijām piketu laikā ir bažas. «Negribētu teikt, ka mēs [politiķi] esam nobijušies. Tomēr atceros pensionāru piketu 12.martā pie kādreizējās domes ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā, kur pensionāri bija atnākuši piketēt, bet rezultātā bija tieši šīs provokācijas,» sacīja viņa.

Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka tieši viņa iepriekš ir bijusi par to, lai elektrības tirgus atvēršana tiktu atlikta.

«Šobrīd atliekam [elektrības tirgus atvēršanu], bet nav tā, ka netiks meklēts risinājums. Elektrības tarifu pieaugums būs, taču jābūt arī mehānismam [kā palīdzēt],» sacīja viņa.

Kā ziņots, valdību veidojošo partiju koalīcijas pārstāvji vienojās līdz 2015.gada 1.janvārim atlikt elektroenerģijas tirgus mājsaimniecībām atvēršanu.

Iespējams, ka tirgus atvēršana varētu notikt arī ātrāk, bet 1.janvāris ir pēdējā diena, kad to var izdarīt saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) regulām.

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot elektroenerģijas tirgus pilnīgu atvēršanu no 2014.gada 1.aprīļa. Ņemot vērā, ka elektroenerģijas sadārdzinājums mājsaimniecībām var būt pat aptuveni 40%, tika paredzēts izstrādāt kompensācijas mehānismu.

Tikmēr Latvijas Pensionāru federācija (LPF) 13.martā gatavojas protesta akcijām visā Latvijā, iebilstot pret valdības lēmumiem, kuri pasliktina Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni, tostarp arī elektroenerģijas tirgus atvēršanu.

Komentāri (215)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu