Aicina uz skolēnu mācību uzņēmumu Pavasara gadatirgu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7.martā ikvienam ir iespēja klātienē apskatīt un iegādāties kādu no simt Latvijas aktīvāko skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) saražotajiem produktiem SMU Pavasara gadatirgū modes un izklaides centrā Rīga Plaza. Uz gadatirgu aicina biznesa izglītības biedrību Junior Achievement – Young Enterprise Latvija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Swedbank.

SMU Pavasara gadatirgus mērķis ir praktiskās uzņēmējdarbības prasmju un iemaņu pilnveidošana reālā vidē, realizējot sava SMU preces un pakalpojumus un pilnveidojot uzņēmējdarbības prasmes. Gadatirgū skolēni gūst reālu uzņēmējdarbības pieredzi, piedāvājot savu saražoto produkciju tirdzniecības centra apmeklētājiem.

«Šobrīd ir sasniegts Junior Achievement Skolēnu mācību uzņēmumu skaita rekords – šajā mācību gadā programmā reģistrēti 710 skolēnu mācību uzņēmumi, no kuriem aktīvi darbojas 560. Tas ir lielākais skaits JA-YE Latvija vēsturē 23 gadu pastāvēšanas laikā. Aizvadītajā gadā reģistrēto skolēnu mācību uzņēmumu skaits bija 501, no kuriem aktīvi mācību gada garumā darbojās 361, tādēļ šogad SMU skaita kāpums vērtējams kā augsts. Jauniešiem ar katru gadu ir aizvien lielāka interese par uzņēmējdarbību, un mūsu uzdevums ir nodrošināt viņiem iespēju to apgūt. Tādēļ apmācām skolotājus, nodrošinām viņiem metodoloģiju, iesaistām pieredzējušus uzņēmējus un organizējam gadatirgus jeb platformu, kur jaunieši no visas Latvijas var praktiski iesaistīties uzņēmējdarbības aktivitātēs. Prieks, ka aizvien aktīvāka ir arī reģionālo gadatirgu kustība – šogad īpaši ir aktivizējusies Latgale,» atzīst Junior Achievement – Young Enterprise Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Jauniešu sniegumu vērtēs arī pieredzējusi uzņēmēju un vadītāju žūrija, iepazīstoties ar SMU stendiem, produktiem un izvērtējot jauniešu sniegumu praktiskajā uzņēmējdarbībā sešās dažādās nominācijās gan pamatskolas, gan vidusskolas grupās. Tiks apbalvots Sociāli atbildīgākais SMU, kam balvu sarūpējusi biznesa augstskola Turība, Videi draudzīgākais produkts, kam balvu pasniegs AS Latvijas valsts meži, bet modes un izklaides centrs Rīga Plaza apbalvos Labāko pārdošanas komandu. Labākais stends saņems kruīza ceļojumu no Tallink Latvija, bet Swedbank apbalvos labāko skolēnu mācību uzņēmumu nominācijā «Inovatīva biznesa ideja». Lai veicinātu ar jaunajām tehnoloģijām saistītu biznesa ideju attīstību, Pavasara gadatirgū ieviesta arī nominācija «Modernās tehnoloģijas», kurā balvu pasniedz Inbox.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu