Koris «Juventus» aicina uz «Pavasara nakts koncertu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Dienā, kad visa pasaule ieslīgst Zemes stundas mierā, 29.martā, Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris «Juventus» un Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» aicinās uz «Pavasara nakts koncertu» LU Lielajā aulā, aģentūru LETA informēja kora «Juventus» prezidents Jānis Barbans.

Koncertā kori vadīs esošie kora diriģenti Mārcis Imants un Rūdolfs Krēsliņš, kā arī trīs vecmeistari - Juris Kļaviņš, Jānis Lindenbergs un Jānis Zirnis.

Koris «Juventus» jau trešo gadu aicina klausītājus uz «Pavasara nakts koncertu», kas tradicionāli notiks Zemes stundas īpašajā gaisotnē. «Juventus» mākslinieciskais vadītājs Imants par šo koncertu stāstīja, ka Zemes stundas misija sevī nes mieru, klusumu, arī gaišas skumjas un piedošanu. Šo vēstījumu viņš vēlas sniegt klausītājiem caur emocionāli smeldzīgām un gaismas pilnām pašmāju un citu zemju kompozīcijām korim un stīgu orķestrim. Atšķirībā no iepriekšējo gadu koncertiem šogad muzikālo vēstījumu papildinās arī audiovizuāli efekti, attēlojot mūžīgo cīņu tumsas-gaismas, sāpju-piedošanas un egoisma-cilvēcības starpā.

Koncertā tiks atskaņoti latviešu komponistu Pētera Vaska, Artura Maskata, Imanta Ramiņa skaņdarbi un cittautu klasiķu - Semjuela Bārbera un Džona Tavenera - kompozīcijas. Soprāna solo izpildīs Inese Romancāne, savukārt Lielās aulas ērģeles ieskandinās Tālivaldis Deksnis.

Koncerta sākums plkst.19.30. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai internetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu