Dekoratīvā žurka un citi mīļdzīvnieki (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

No 12. līdz 23. martam Latvijas Dabas muzejā notiks izstāde «Katram savs mīļdzīvnieks», kurā varēs uzzināt interesantus faktus par vairāk nekā 40 mīļdzīvniekiem, konsultēties par to labturības jautājumiem, kā arī piedalīties izglītojošās nodarbībās.

Izstādes «Katram savs mīļdzīvnieks» galvenais mērķis ir aicināt cilvēkus būt atbildīgiem un rūpēties par saviem dzīvniekiem.

Dabas muzejā būs apskatāmi vairāk nekā 40 dažādu sugu un šķirņu mīļdzīvnieki. Šogad pirmo reizi izstādē viesosies Juņnaņas lidvāvere, albīnais Sibīrijas burunduks, kukaiņu valsts pārstāvji – mājas circenis un Madagaskaras šņācējprusaks, kā arī neparastais ūdens iemītnieks – Kubas zilais vēzis. Apmeklētāju jau iemīļotie pūkainīši (pundurtruši un truši), grauzēji (peles, žurkas, jūrascūciņas, kāmji, degu), dekoratīvie putni (gudrie papagaiļi, rosīgie kanārijputniņi, dzīvespriecīgās punduržubītes) un pārējie mīļdzīvnieki būs galvenie palīgi audzētājiem un muzeja darbiniekiem apmeklētāju izglītošanā.

Sestdienās un svētdienās plkst. 11.00, 13.00 un 15.00 Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrības «Trusis un citi» speciālisti vadīs nodarbības bērniem un citiem interesentiem, savukārt kopā ar dzīvnieku pazinēju un audzētavas «Putnu impērija» īpašnieci Jeļenu Kustovu katru dienu būs iespēja piedalīties arī dažādu dzīvnieku barošanā.

Lai izvēlētos sev vispiemērotāko mīļdzīvnieku, jāuzzina pēc iespējas vairāk informācijas par šo dzīvnieku, jāpārliecinās, vai jūsu dzīvesvieta ir piemērota, vai spēsiet nodrošināt dzīvnieka labturību.

Dabas muzeja speciālisti atgādina, ka Latvijā pastāv dažādi ierobežojumi savvaļas dzīvnieku turēšanai mājas apstākļos; to nosaka Dzīvnieku aizsardzības likums u.c. normatīvi.

Izstādi ar dekoratīvajiem augiem nodrošina Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs.

Izstādes atklāšana notiks 12. martā plkst. 12.00

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu