Latvijas uzņēmums aptur eksportu uz Ukrainu (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sakarā ar saspīlēto politisko situāciju Krievijā un Ukrainā, vietējās valūtas grivnas un Krievijas rubļa straujo kritumu zivju pārstrādes uzņēmums AS «Brīvais vilnis» apturējis piegādes Ukrainai un samazinājis piegādes Krievijai, liecina uzņēmuma paziņojums biržai «NASDAQ OMX Riga».

Kā norādīts paziņojumā biržai, martā uzņēmums plāno novirzīt gatavo produkciju uz citiem, alternatīvajiem tirgiem, tikmēr ražošanas apjoma samazināšana netiek plānota.

Pastāv arī risks, ka uz laiku tiks iesaldēta daļa no atliktā maksājuma abās valstīs, bet tam nevajadzētu ietekmēt kopējos rezultātus, uzskata uzņēmumā.

Ukrainas tirgus akciju sabiedrībai «Brīvais vilnis» veido 10% no kopējās realizācijas, savukārt Krievija - 30%.

Jau ziņots, ka Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure prognozēja, ka notikumi saistībā ar Ukrainas un Krievijas attiecībām negatīvi ietekmēs Latvijas pārtikas ražotājus, īpaši saistībā ar sadarbības partneru maksātspēju. Līdz ar to krīzes ieilgšanas gadījumā valdībai vajadzētu apsvērt iespēju atbalstīt eksportētājus.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu