Plāno attīstīt bruņotos spēkus Latgalē (82)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrija nākotnē plāno attīstīt bruņotos spēkus Latgalē, taču pagaidām ministrijai ir citas prioritātes, šodien žurnālistiem pastāstīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

«Mums šādi plāni neapšaubāmi ir, un mums jau pašlaik atrodas vienības Rēzeknē un Daugavpilī. Mēs gribētu attīstīt bāzes. Savulaik valdībā attīstības projekts tika skatīts, taču diemžēl nav guvis atbalstu, motivējot, ka veselībai un citām jomām vajag vairāk,» norādīja Vējonis.

Ministrs un komandieris gan atzīmēja, ka bāzu attīstīšana un profesionālo karavīru pārvietošana prasa līdzekļus, taču patlaban prioritāte ir mehanizācijas attīstīšana un pretgaisa aizsardzības projekti. Turklāt Latvijas teritorija nav liela un apmēram 200 kilometri līdz Latgalei ir viegli sasniedzami no valsts vidienes.

«Tas jau ir mūsu NBS attīstības plānos, tomēr šobrīd prioritāte ir mehanizācijas attīstīšana un pretgaisa aizsardzības projekti, un kādā brīdī šis jautājums būs dienaskārtībā,» uzsvēra Vējonis.

Lai arī Latgale atrodas pie Eiropas Savienības ārējās robežas, NBS komandieris norāda, ka 21.gadsimtā ir cits kaujas vešanas veids un militārā domāšana, tāpēc nav nepieciešams gar robežu izrakt ierakumu līnijas.

Rēzeknes novada Audriņu pagastā izvietotais gaisa telpas novērošanas radiolokators «TPS 117» līdz šim nav nodarījis nekādu kaitējumu iedzīvotāju veselībai un apkārtējai videi.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu