Latvijas «melnajā sarakstā» Janukovičs un 17 citas ar Ukrainu saistītas personas (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Saistībā ar notikumiem Ukrainā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) ir pieņēmis lēmumu atstādināto Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču un 17 citas ar Ukrainu saistītas personas uz nenoteiktu laiku iekļaut to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

Visas 18 personas, kuras iekļautas sarakstā, ir saistītas ar Ukrainu un nesenajiem notikumiem šajā valstī, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas vēstnieks preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Lēmums pieņemts saskaņā ar Imigrācijas likuma normu, kas nosaka, ka, ja ārzemnieks ir Latvijai nevēlama persona jeb «persona non grata», par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministrs. Sankcijas cita starpā vērstas pret atstādinātā prezidenta vecāko dēlu Oleksandru Janukoviču.

Kā ziņots, Eiropas Savienība (ES) iesaldēs aktīvus, kas 18 ukraiņiem pieder bloka dalībvalstīs, šādi reaģējot uz pagājušajā mēnesī pieredzēto vardarbības pielietošanu pret demonstrantiem Ukrainā, trešdien pavēstīja avoti diplomātu aprindās.

To bijušo Ukrainas amatpersonu vidū, kuru aktīvi ES dalībvalstīs tiks bloķēti, ir arī Viktors Janukovičs un viņa vecākais dēls, atklājis kāds vārdā neminēts informācijas avots.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu