Par gada labāko atzīta Dona dziesma «Pēdējā vēstule» (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par labāko dziesmu atzīta Dona «Pēdējā vēstule», savukārt balvu par labāko debiju ieguva grupa «Up» ar ierakstu «Siren».

Kā informēja balvas «Zelta mikrofons 2013» pārstāvji, balvu par labāko metāla un rokmūzikas albumu ieguva grupas Rūsa disks «No vāka līdz vākam». Par labāko pop albumu atzīts grupas «Otra puse» «Uzzīmē mani». Labākā pop-rock albuma titulu sīvā konkurencē izpelnījies «The Sound Poets» veikums «Tavs stāsts».

Labākais kantri un šlāgermūzikas albums pērn bijis «Mēs tikāmies...», kurā Žoržs Siksna dzied Raimonda Paula dziesmas. Labākais tautas mūzikas albums - bungu un dūdu grupas «Auļi» ieraksts «Dižducis», labākais akadēmiskās mūzikas albums - Valsts akadēmiskā kora «Latvija» «At the Foot of the Sky».

Apvienotajā džeza un blūza mūzikas albumu kategorijā «Zelta mikrofonu» ieguva viena no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām «Latvian Blues Band». Labākais elektroniskās mūzikas albums - «Koncerts 7 sintezatoriem», kura producents un izpildītājs ir Kaspars Tobis. Par labāko alternatīvās mūzikas albumu atzīts grupas «Elkupe» ieraksts «Uzaust».

No 12 vērtēšanai iesniegtajiem albumiem bērniem par veiksmīgāko atzīts dubultais «Gadapkārti. No vasaras līdz ziemai. Gadapkārti. No ziemas līdz vasarai» Ilgas Reiznieces audzēkņu izpildījumā.

Šogad apritē atgriezusies arī labākā hip-hop albuma nominācija, kurā balvu saņēma «Pikaso» par «Satikšanās vietu mainīt nedrīkst». Jaunajā nominācijā «Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums» «Zelta mikrofonu» ieguva «Imants un Ziedonis» Latvijas Radio kora izpildījumā.

44 mūzikas videoklipu konkurencē par pārāko atzīts «Instrumentu» «Don’t Hold Onto Me», bet kategorijā koncertieraksta video - «Prāta vētras» «Vēl viena klusā daba».

Nominācijā «Radiohits» uzvarētāju tradicionāli noteica Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība, kas apkopoja radiostaciju iesniegtās atskaites. Balvu tāpat kā pērn saņēma Dona dziesma «Signāls».

Par «Alfa» gada dziesmu tirdzniecības centra apmeklētāji izvēlējās Dona dziesmu «Pēdējā vēstule».

Ar balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika godināta grupa «Pērkons», kuras izpildītā «Mana dienišķā dziesma» noslēdza balvu pasniegšanas ceremoniju.

Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» konkursu organizē Latvijas Skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību. Balvas ceremonijā pasniedza kultūras ministre Dace Melbārde, Nacionālās operas valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, Radio «Star FM» rīta balsis Baiba Sipeniece-Gavare un Jānis Romanovskis, hokeja kluba «Dinamo Rīga» galvenais treneris Artis Ābols un citi.

88 izdevēji šoreiz gada balvai bija pieteikuši vairāk nekā 200 ierakstus. Žūrija mūziķa Aivara Hermaņa vadībā atlasīja 79, kuri pretendēja uz «Zelta mikrofonu» 19 nominācijās. Lielākā konkurence bija kategorijās «Labākā dziesma», kurā iesniegtas vairāk nekā 50 dziesmas, un «Labākais videoklips», kurā iesniegti vairāk nekā 40 klipi.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu