SIA «Palink» nodibinājis nekustamā īpašuma kompāniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Mazumtirgotāja SIA «Palink» jaundibinātais uzņēmums SIA «Crec» ir nekustamā īpašuma kompānija, biznesa portālu «Nozare.lv» informē SIA «Palink» mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis.

Kā ziņots, veikalu tīkla «Iki» īpašniece SIA «Palink» nodibinājusi uzņēmumu SIA «Crec», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Uzņēmumu reģistrā. Uzņēmums dibināts 26.februārī, un tā pamatkapitāls ir 1 978 800 eiro. Visas uzņēmuma kapitāldaļas pieder «Palink». «Crec» valdē darbojas tikai viena persona - valdes loceklis Emīls Lazarovs-Stefanovs.

SIA «Crec» iekļauts SIA «Palink» īpašumā, lai atdalītu SIA «Palink» piederošos nekustamos īpašumus, skaidro Janševskis. Viņš piebilst, ka vairumā gadījumu tās ir neapbūvētas zemes platības, kam nav tiešas saistības ar SIA «Palink» mazumtirdzniecības biznesu.

Jau vēstīts, ka mazumtirdzniecības uzņēmums SIA «Mego» ir parakstījis līgumu ar veikalu tīkla «Iki» operatoru SIA «Palink» par 100% «Palink» kapitāla daļu pirkšanu, kā rezultātā par «Palink» īpašnieku kļūst «Mego». Darījumu apstiprināja arī Latvijas Konkurences padome.

Pēc darījuma apstiprināšanas 51 mazumtirdzniecības veikals, kurš darbojas ar «Iki» zīmolu un pieder «Palink», turpmāk darbosies ar «Mego» zīmolu.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs prognozēja, ka darījuma summa varētu būt mērāma 10-25 miljonu eiro apmērā.

SIA «Palink», kas pārstāv veikalu ķēdi «Iki», ir viens no pieciem lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā. Kā UAB «Palink» meitasuzņēmums SIA «Palink» Latvijā darbojas deviņus gadus. 2013.gadā uzņēmums pārvaldīja 51 veikalu un nodrošināja vairāk nekā 900 darba vietu.

SIA «Palink» dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 60 000 000 latu (85,37 miljoni eiro). Kopš 2008.gada SIA «Palink» lielākā akcionāre ir Vācijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas un Šveices tirgotāju savienība «Coopernic», kas ir otra lielākā pārtikas produktu mazumtirdzniecības organizācija Eiropā.

«Palink» zaudējumi 2012.gadā palielinājušies par 43% - no 8,67 miljoniem latu (12,34 miljoniem eiro) 2011.gadā līdz 12,46 miljoniem latu (17,73 miljoniem eiro) 2012.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bijis 66,92 miljoni latu (95,22 miljoni eiro), kas ir 9% samazinājums salīdzinājumā ar 73,55 miljonu latu (104,65 miljonu eiro) apgrozījumu 2011.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu