Janvārī samazinājies rūpniecības produkcijas apjoms (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šā gada janvārī, salīdzinot ar 2013.gada janvāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 11%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Apstrādes rūpniecībā bijis samazinājums par 11,3%, elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 11,4%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija pieaugums par 5,7%.

Vislielāko negatīvo ietekmi uz apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma samazinājumu joprojām saglabājusi AS «Liepājas metalurgs» darbības pārtraukšana. Tās rezultātā metālu ražošanas nozarē (īpatsvars apstrādes rūpniecībā – 4,6%) saražotās produkcijas apjoms samazinājās par 91,6%.

Būtisks apjoma kritums janvārī bija arī dzērienu ražošanas nozarē – par 23,5%, kā arī apģērbu ražošanas nozarē – par 13,4% un iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) – par 10%.

Savukārt apjoma pieaugums, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, saglabājās pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs.

Janvārī, salīdzinot ar decembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 10,7%, tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 17,3% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 3,8%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija pieaugums par 5,8%. Salīdzinoši gadu iepriekš 2013.gada janvārī, salīdzinot ar 2012.gada decembri, rūpniecības produkcijas apjoms samazinājās par 3,8%.

No apstrādes rūpniecības nozarēm lielākais produkcijas samazinājums, salīdzinot ar decembri, bija jau minētajā metālu ražošanas nozarē – par 80,5%, dzērienu ražošanas nozarē – par 17,3% kā arī datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 15,6%.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu