Valmieras muzejā atklās Elitas Patmalnieces izstādi «Elitas Pasaule»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 7.martā, plkst.16.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta mākslinieces Elitas Patmalnieces izstāde «Elitas Pasaule». Tajā skatāmas gleznas un mākslinieces darinātie tērpi.

Kur Elita Patmalniece, tur krāsas, jautrība, košas detaļas, uzdrīkstēšanās... vārdu sakot – šovs! Viņa ir modes māksliniece, kas veido tērpus skatuves māksliniekiem, teātra un operas izrādēm, piedalās dažādos projektos televīzijā, reklāmā, laikrakstos un žurnālos. E. Patmalniece pazīstama arī kā gleznotāja, kas mākslas darbus veido neierastā tehnikā, piemēram, divdimensiju krāsainas, stilizētas ainavas un klusās dabas izšuvumus uz audekla. Viņa ir spilgta un daudzpusīga savās radošajās izpausmēs.

Turklāt māksliniece pati to nemaz nenoliedz: «Kas tad es esmu? Dzīves aktrise! Es esmu māksliniece. Brīvs cilvēks – ko gribu, to daru. Vienreiz man prasa: «Kas jūs esat?» Saku: «Kā kas? Cilvēks!» Mana draudzene iejaucas: «Saki – māksliniece!» Es atkal: «Kāda māksliniece, parasts cilvēks!» Kas es par mākslinieci? Ir īsti mākslinieki. Es vienkārši visu mūžu esmu darījusi to, kas man patīk, un tas ir super. Es ņemos uz visām pusēm, zīmēju, šuju, apdrukāju kreklus un salvetes, piedalos šovos un koncertos... Sanāk, ka esmu multimāksliniece. Bet laikam bez tā nevaru. Tā ir liela laime, kad tā padomā – vienkārši ņem un dari.»

Izstāde apskatāma līdz 2.aprīlim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu