LaMSF: Kritēriju dalībai Nāciju kausā mums nav (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Konkrētu kritēriju, kuri sportistam jāizpilda, lai pretendētu uz vietu izlasē Nāciju kausā motokrosā federācijai nav,» tā intervijā «Apollo» saka Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs, taču viņš norāda, ka federācijā strīdi par sastāva komplektēšanu līdz šim nav bijuši.

Jau šogad Latvija savās mājās rīkos Nāciju kausu motokrosā, kas ir prestižākais motokrosa pasākums visā pasaulē. Sastāva komplektēšana ir izlases vadītāja Jāņa Kempeļa pārziņā (viņš arī «Latvia Husqvarna Racing» komandas vadītājs - a.p.), ar kuru federācijai noslēgts līgums uz trīs gadiem. Šis ir pēdējais līguma gads un pēc sezonas federācija lems, kam turpmāk tiks uzticēta izlases komplektēšana.

«Ar Kempeli mums ir noslēgts līgums uz trīs gadiem un viņa pārziņā ir izlases komplektēšana. Protams, visi jautājumi, kas skar Nāciju kausu, tiek saskaņoti ar federāciju un mēs uzturam kontaktus. Konkrētu kritēriju, kuri sportistam jāizpilda, lai pretendētu uz vietu izlasē Nāciju kausā motokrosā federācijai nav, bet par tiem esam domājuši. Mans viedoklis ir, ka jābūt caurspīdīgumam, bet strīdi par komandas sastāvu līdz šim nav bijuši. Kempelis uzņemas visas funkcijas darbā ar izlasi, bet tas notiek ar federācijas akceptu,» teic Kuļikovs.

«Skaidrs, ka izlase tiek veidota no tiem braucējiem, kuri piedalās pasaules čempionātā vai brauc citās sacensībās ārpus Latvijas, bet tas nenozīmē, ka braucēji no Latvijas čempionāta nevarētu pretendēt uz vietu sastāvā. Cita lieta, ka pasaules čempionātā ir virs 15 posmiem, bet Latvijas - četri, plus vēl «Superkauss» seriāls. Zināma priekšrocība «ārzemniekiem» ir, jo viņi piedalās augstākā līmenī, šo tendenci nevar izslēgt,» skaidro federācijas pārstāvis.

Uz iespēju šogad braukt izlases sastāvā Ķegumā pretendē septiņi kandidāti, bet komandā iekļūs tikai trīs.

«Jā, kandidātus varu nosaukt - Ivo Šteinbergs, Toms Macuks, Dāvis Līvs, Dāvis Ivanovs, Pauls Jonass, Augusts un Roberts Justi, kā arī Matīss Karro. Motokross nav hokejs, veselu sporta komandu sastāvā nevar iekļaut, līdz ar to nav nepieciešams kandidātos ierakstīt, piemēram, divdesmit motosportistus, jo skaidrs, ka reāli uz trīs vietām pretendēs tikai daži braucēji. Tagad nav iespējams pateikt, kuri tie būs. Kā piemēru varu minēt pērno gadu, kad īsi pirms Nāciju kausa traumēto Robertu Justu nomainīja Ivanovs. Tāpat rudenī katram braucējam var būt atšķirīga fiziskā sagatavotība, jo aiz muguras aizvadīta lielākā daļa sezonas,» norāda Kuļikovs, piebilstot, ka cīņa par trešā braucēja vietu komandā nereti ir sīva un sportistiem jābūt gataviem, ka jebkurā brīdī var sekot uzaicinājums uz izlasi.

Kamēr sportisti savu piederību izlasei apliecinās trasē, tikmēr federācijai būs jārisina jautājumi, kas saistīti ar Nāciju kausa organizatorisko pusi. Kuļikovs saka, ka darbs rit pilnā sparā un īpaši tiek domāts par ārzemju tūristu uzņemšanu.

«Finansējums mums ir pārskaitīts un esam sākuši gatavoties lielajam motokrosa forumam. Ceram uz līdzjutējiem no ārzemēm un jāsaprot, ka šāda mēroga pasākums Latvijai nes pelņu, neskatoties uz to, ka licences maksa ir ļoti augsta,» secina Kuļikovs, kurš pieļauj, ka uz Nāciju kausu Ķegumā varētu ierasties ap 40 000 līdzjutēju.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu