Galvaspilsētas kēkss (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CookieM, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

2 glāzes miltu
200g sviesta
5 olas
1 glāze cukura
1 glāze rozīņu
šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes konjaka
150 ml piena
1 ēdamkarote cepampulvera
šķipsniņa sodas
1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu puto ar cukuru, pa vienai liek klāt olas. Masai pieliek cepampulveri, sodu, vaniļas cukuru, sāli, konjaku, iemaisa rozīnes. Pieliek miltus, maisa mīklu, tai jābūt skāba krējuma biezumā, ja ir pārāk cieta, pielej pienu.

Mīklu liek ietaukotā formā, cep 190 grādos stundu, gatavību pārbauda ar kociņu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu