Elita Veidemane: «Es redzu viņu dzīvu» (102)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kopš dziedātāja Aivara Brīzes aiziešanas viņsaulē ir pagājuši četri mēneši, un viņa ilggadējā partnere Elita Veidemane vēl mācās no jauna dzīvot, domāt, priecāties, tajā pašā laikā nereti daloties savos pārdzīvojumos ar medijiem. 

Uz sarunu ar «Kas Jauns» Elita ieradusies tērpusies melnā, gaišie akcenti dominējuši ap kaklu apliktajā šallē, tāpat, runājot par Aivaru Brīzi, nereti acīs sariesušās asaras. «Sēras nevar tā noģērbt kā mēteli un ielikt skapī uz ziemas guļu. Mums tomēr bija gara dzīve kopā, piecpadsmit gadi. Skaista dzīve, bet arī ļoti grūta,» caur nopūtu Elita Veidemane atklājusi žurnālam «Kas Jauns».

Elita atklājusi, ka jau raksta grāmatu par Aivaru Brīzi un sāk realizēt ieceres par pieminekļa izveidi. «Aizvien ir grūti aptvert, ka viņa nav. Skatoties uz bildēm, redzu viņu dzīvu. Es viņu neredzu mirušu,» ar asarām acīs noteikusi Elita.

«Grāmata, ko rakstu par Aivaru, sauksies Divdūjiņas. Šis grāmatas nosaukums... tas ir tāds zināms paradokss, jo mēs nebijām nekādas divas dūjiņas, mēs pat reizēm bijām kā krams pret kramu. Bet tajā pašā laikā bijām kā vienots organisms, viens veselums. Un man šobrīd ir noplēsta nost tā otra puse. Grāmata būs par mūsu dzīvi, Aivara dziesmām, Aivara labajiem darbiem, par viņa meklējumiem mūzikā, par viņa sirsnību... un arī par dēmoniem, kas viņu mocīja visu mūžu,» vēsta «Kas Jauns».

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu