Zemeņu sambuks (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • Zemenes – 250 g
  • Olas (baltumi) – 3 gab.
  • Brūnais cukurs – 4 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Saspied vai samal zemenes ar cukuru
  2. 1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce
  3. Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa
  4. Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu

Aikāgaršo padoms! Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamk., cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 ml karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu