Ukrainas sportisti tomēr piedalīsies Soču paraolimpiskajās spēlēs (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas sportisti tomēr piedalīsies gaidāmajās Soču paraolimpiskajās spēlēs, piektdien paziņoja vienības vadība.

Par savu lēmumu komanda vien pāris stundu pirms sacensību atklāšanas ceremonijas pavēstīja speciālā paziņojumā. Tomēr Ukrainas Paraolimpiskās komitejas prezidents Valērijs Suškevics solīja, ka Ukrainas sportisti pametīs sacensības, ja konflikts eskalēsies vai Krievija iebruks viņu valstī.

Suškevics pavēstīja, ka viņam bijusi «mierīga un rezervēta» telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Savukārt pats Putins iepriekš šonedēļ izteicās, ka jebkāds paraolimpisko spēļu boikots būtu «cinisma kalngals».

Tāpat piektdien Francijas valdība pavēstīja, ka boikotēs atklāšanas ceremoniju, protestējot pret izveidojušos situāciju Ukrainā.

Paraolimpiskās spēles Sočos noritēs no 7. līdz 16.martam.

Iepriekš Ukrainas paraolimpiskā delegācija bija solījusi darīt visu iespējamo, lai Krievija apturētu savu agresiju un izvestu bruņotos spēkus no Ukrainas. Ukraina solīja boikotēt paraolimpiskās spēles, ja Krievijas puse pārkāps Olimpisko hartu vai Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) hartu, kā arī neievēros starptautiskos aicinājumus noregulēt radušos situāciju.

Paraolimpiskās spēles ziemas sporta veidos šogad notiks 11.reizi.

Pirms četriem gadiem Vankūveras paraolimpiskajās spēlēs Ukrainas sportisti tika pie 19 godalgām, kuru vidū bija pieci zelti, izcīnot piekto vietu medaļu ieskaitē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu