Kas ilgāk sēd pie televizora - pieaugušie vai bērni? (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunā britu pētījumā noskaidrots, ka bērni skatās televīziju vidēji par pusotru stundu mazāk nekā pieaugušie.

Lai arī gandrīz pusei bērnu vecumā no pieciem līdz 15 gadiem pieejams dators vai planšetdators, kurā noskatīties savas iemīļotākās pārraides, joprojām televizoru skatās 98% bērnu.

Bērni televizora priekšā aizvada vidēji divas stundas un 23 minūtes dienā. Tas ir aptuveni par pusotru stundu mazāk nekā pieaugušie, kuri tam ziedo vidēji trīs stundas un 55 minūtes dienā.

Lielbritānijas Televīzijas licencēšanas aģentūras pētījumā arī atklājies, ka aizvadītā gada laikā trīskāršojies planšetdatoru lietotāju skaits vecumā no pieciem līdz 15 gadiem. Tagad tos izmanto 42% bērnu šajā vecuma grupā.

Interesanti, ka pēdējos gados audzis pieprasījums pēc lielākiem televizoru ekrāniem. 70% britu mājsaimniecību ir televizori ar 26 līdz 32 collu ekrāniem.

Aģentūras pārstāve Pipa Dabtfaira sacīja, ka televīzija joprojām ieņem nozīmīgu vietu ģimenes kopīgajā laika pavadīšanā. «Ģimenēm, ar kurām pētījuma laikā runājām, bija visdažādākie skatīšanās paradumi. Taču viņi visi atzina, ka televīzijas raidījumi vieno ģimeni,» viņa teica. «Bija interesanti redzēt, ka bērni, kuriem pieejamas dažādas citas ierīces, tomēr joprojām dod priekšroku televizoram.»

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu