Noskaidrots, kurās jomās Latvijā visvairāk brīvo darba vietu (68)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ancawonka, CC BY-NC-SA 2.0

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) janvāra beigās visvairāk brīvo darba vietu bijušas pieejamas kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem, aģentūra LETA uzzināja NVA.

Aģentūrā janvāra beigās kopumā bija reģistrētas 4689 brīvās darbvietas. Salīdzinot ar decembri, to skaits pieaudzis par 345 vietām, un NVA prognozē vakanču skaita pieaugumu arī turpmāk, jo tuvojas sezonālo darbu laiks.

Pieprasītākie janvārī bijuši dažādās jomās kvalificēti strādnieki un amatnieki, kuriem piedāvātas 1408 brīvas darba vietas.

Dalījumā pa nozarēm visvairāk brīvo darba vietu bijušas apstrādes rūpniecībā - 1691. Pēc tam sekojusi vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, kā arī automobiļu un motociklu remonts - 709 vakances, transports un uzglabāšana - 604, izmitināšana un ēdināšanas pakalpojumi - 216, informācijas un komunikācijas pakalpojumi - 231 un būvniecība - 151 vakance.

Pieprasītākie darbinieki ar augstāko izglītību janvārī bijuši programmētāji, informācijas ievadīšanas operatori, pirmskolas izglītības skolotāji, kuģu būves inženieri, projektu vadītāji, psihologi, informācijas tehnoloģijas projektu vadītāji, tulki, gaisa kuģu tehniskās apkopes speciālisti, ārsti, sociālie pedagogi un datorsistēmu un datortīklu administratori.

Kopumā šā gada janvārī darbā iekārtojušies 4027 NVA reģistrētie bezdarbnieki.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu